National

Presedintia anunta vizita lui Timofti. Basescu si omologul moldovean fac declaratii miercuri la Iasi

Publicat: 18 mart. 2014

Administratia Prezidentiala a anuntat, marti, vizita de lucru in Romania a presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Traian Basescu urmand sa aiba, miercuri, de la ora 12.00, la Iasi, urmate de declaratii de presa comune.

Potrivit anuntului de presa privind programul presedintelui Basescu pentru ziua de miercuri, seful statului urmeaza sa aiba, de la ora 12.00, la Hotelul Traian din Iasi, convorbiri tête-à-tête cu presedintele Republicii Moldova.

Convorbirile vor fi urmate de o declaratie de presa comuna a celor doi presedinti, in jurul orei 12.45.

Potrivit programului anuntat de Administratia Prezidentiala, de la ora 13.15, presedintele Traian Basescu va oferi un dejun de lucru in onoarea omologului moldovean.

Presedintele R.Moldova, Nicolae Timofti, a declarat anterior, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca va veni miercuri in Romania, pentru a discuta cu omologul sau roman, Traian Basescu.

Timofti a declarat ca a discutat despre aceasta intalnire la telefon, cu presedintele Traian Basescu.

„Domnul premier a avut o intalnire cu premierul Ucrainei si au discutat mai multe subiecte. Eu voi pleca maine in Romania, la Iasi, pentru a discuta cu Traian Basescu. Cu vecinii trebuie sa traiesti bine. Leanca la Kiev, eu la Bucuresti”, a declarat presedintele moldovean, adaugand: „A fost o solicitare a mea”.

Timofti a declarat, de asemenea, ca Republica Moldova nu recunoaste rezultatele referendumului din Crimeea, considerand ca mizeaza pe rezolvarea problemelor prin dialog.

„Pozitia mea si a R.Moldova privind actiunile din Ucraina este ca nu recunoastem rezultatele referendumului din Crimeea. Consideram ca orice decizie aprobata in baza asa-zisului referendum nu este legala, constitutional si nu-l recunoastem. Este o incalcare. R.Moldova mizeaza si sustine reglementarea problemelor pe calea dialogului. In acest context, chemam toti factorii de decizie la calm si atitudine responsabila privind problema transnistreana. Republica Moldova pledeaza pentru reglementarea conflictelor pe cale pasnica”, a adaugat Timofti.

Presedintele moldovean a declarat, de asemenea, ca a luat cunostinta de declaratiile Sovietului Suprem al Transnistriei, calificand aceste actiuni drept „contraproductive”.loading...

Adauga un comentariu