Eveniment-Social

Presiuni mari pe umerii consilierilor locali pascaneni. Surse: vot pozitiv pentru ApaVital

Publicat: 22 apr. 2015

Mai sunt cateva zile, iar alesii locali sunt nevoiti sa ia o decizie cu privire la problema apei la Pascani. Presiunile sunt foarte mari, atat din punct de vedere politic, economic, cat si social. Sefii de partide judetene militeaza pentru ca ApaVital sa ramana prestator de servicii in municipiu. Astfel ca pe linie de partid sunt trasate o serie de decizii cu privire la votul ce necesita a fi acordat in sedinta ordinara de vineri.

Cei de la PNL voteaza asa dupa cum dicteaza seful PNL Iasi, Cristian Adomnitei – pro ApaVital. Aceleasi decizii sunt venite si din partea liderilor PSD Iasi catre consilierii din PSD Pascani. Din punct de vedere financiar, ApaVital are banii necesari de a investi imediat in reteaua de distributie a apei si de canalizare din oras, cat si suburbii. In acest mod s-ar debloca unele proiecte publice ce necesita a fi implementate in acest an de catre municipalitate. Mai mult decat atat, cetatenii din suburbii ar beneficia si ei de utilitati prin extinderea retelei. Un alt aspect pozitiv din punct de vedere economic este acela ca bugetul Primariei Pascani ar fi scutit de o serie de cheltuieli foarte mari pentru schimbarea retelei, iar banii respectivi ar putea fi folositi pentru a implementa alte proiecte absolut necesare cum ar fi: reabilitare strazi, amenajare parcuri, extindere retele de gaze, modernizare alei etc. sau amenajarea unui parc industrial pentru atragere de investitori si combaterea somajului.

Pe de alta parte, cetatenii vor sa ramana cu vechiul serviciu, Prest Serv Apa Pascani. Acestia si-au manifestat de nenumarate ori in mod public nemultumirile vizavi de ApaVital. Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca trebuie sa se constituie in asociatii de proprietari si nu le sunt acceptate contractele individuale ori daca nu trebuie sa cheltuie bani pentru ca apometrele sa fie scoase pe casa scarii. Nemultumiri sunt din cauza faptului ca au primit notificari de plata cu sume colosale pentru serviciile de apa si canalizare prestate de catre operatorul iesean, fara ca nimeni sa le citeasca apometrele. Totodata, mahnirea oamenilor a fost intensificata si de catre comportamentul angajatilor ApaVital atunci cand cetatenii au mers sa solicite o serie de clarificari la birourile din Pascani. Toate acestea au dus la un haos, iar acum consilierii locali sunt pusi in situatia de a lua o decizie ferma: ApaVital Iasi sau Prest Serv Apa Pascani. In urma unei scurte analize, ApaVital va primi vot favorabil din partea majoritatii consilierilor. Cei de la PNL au votat pana in prezent pentru ca operatorul judetean sa ramana la Pascani, iar decizia nu va fi schimbata nici acum. Cei de la PSD imbratiseaza si ei aceasta idee mai ales ca, spun unii, bugetul local nu are bani sa suporte investitiile necesare. Raman doar cativa consilieri locali de la alte partide care s-ar opune acestei decizii sau se abtin de la vot, insa nu pot forma majoritate.loading...

Adauga un comentariu