Economic Local

Prețul pentru proprietățile Telekom România din centrul Iașului a scăzut! Licitația a fost reluată

Publicat: 08 apr. 2021
Clădirile Telekom România
Șefii de la Telekom România nu reușesc să vândă proprietățile din centrul Iașului

Telekom România încearcă de mai mulți ani să vândă proprietățile din centrul Iașului, dar fără succes. Recent, a fost reluată procedura de valorificare a activelor. Clădirile și parcelele sunt identificate pe strada Cuza Vodă din Iași. Prețul de pornire a fost diminuat

Compania Telekom România Communications reia licitația privind valorificarea terenurilor din centrul Iașului, de pe strada Cuza Vodă, nr.3, din curtea oficiului poștal. Procedura a fost reluată după ce la primele tentative nu s-au prezentat ofertanți. În această perioadă a fost transmisă o nouă perioadă pentru desfășurarea procedurii. Astfel, cei interesați pot depune oferte în perioada 04.05.2021 – 06.05.2021. Ofertele urmează să fie analizate până pe data 04.08.2021. Prețul de pornire a licitației a fost redus de la 500.000 de euro la 385.000 de euro, fără TVA.

„Telekom România invită persoanele juridice și persoanele fizice interesate să transmită ofertele financiare pentru achiziționarea imobilului în conformitate cu termenii și condițiile din prezentul caiet de sarcini în perioada de depunere a ofertelor financiare. Numărul participanților la licitație nu este limitat. Participanții vor examina și vor respecta instrucțiunile și specificațiile din caietul de sarcini. În cazul în care aceștia au nelămuriri în legătură cu informațiile menționate în caietul de sarcini, pot solicita clarificări și informații suplimentare”, transmit oficialii Telekom.

Bunurile scoase la vânzare constau în parcele și clădiri

Conform caietului de sarcini, parcelele din incinta oficiului poștal au o suprafață totală de 2.200 de metri pătrați. Bunurile nu ar reprezenta un interes pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar. Mai sunt scoase la vânzare garaje și clădiri, 7 la număr, aflate într-o stare avansată de degradare. Ofertele participanților vor fi prezentate în plic. În anii trecuți, Telekom a reușit să vândă mai multe apartamente aflate în blocul din curtea oficiului poștal. Telekom România a încheiat o tranzacție imobiliară importantă, de data asta cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Clădirea din Fundație a fost cumpărată cu aproximativ 2 milioane de euro.

Telekom România a fost în centrul mai multor asocieri dubioase cu firma Urbioled

În anul 2019, Telekom România a organizat o licitație scandaloasă, pentru vânzarea unui spațiu comercial situat în centrul Iașului, pe strada Gavriil Musicescu, nr.6. La licitație a participat societatea Urbioled SRL, condusă de Ana Maria Ciotîr, iubita lui Bogdan Solcanu, fiul fostului senator PSD Ion Solcanu. Urbioled a licitat pentru spațiu până la 825.000 euro, dar alt participant, persoană fizică, a plusat până la 850.000 euro. Deși ultima ofertă era cea mai bună, Telekom România a ales oferta Urbioled. Înțelegerea dintre cele două părți a fost mai mult decât fățișă. Urbioled accesase un program european, care prevedea și achiziția unui spațiu. Până la vânzarea imobilului, Telekom România și Urbioled se războiau la licitațiile pentru extinderera iluminatului public în localitățile din țară. După parafarea tranzacției de la Iași, cele două societății s-au asociat și au participat la procedurile organizate de primăriile din țară.

Adauga un comentariu