Magazin

Previziuni sumbre pentru Marea Britanie

Publicat: 19 iun. 2013
1

Expertii meteo din Marea Britanie au oferit perspectivele lor pentru urmatorii 10 ani – un deceniu de veri ploioase.

Prognoza meteorologilor englezi se bazeaza pe incalzirea oceanului Atlantic, dupa summitul schimbarilor climatice de la Met Office HQ, scrie cotidianul The Sun .

Ei avertizeaza ca vara fi un anotimp de domeniul trecutului – zilele fierbinti de la plaja, evenimente sportive si concerte vor fi o amintire indepartata.

Asta inseamna ca englezii trebuie sa se obisnuiasca cu ploile. Evenimente importante precum cursele Ascot sau tenisul de la Queens vor fi oprite in mod regulat din cauza ploilor.

Perspective sumbre pana in 2023

Perspective sumbre pentru urmatorii 10 ani au aparut dupa ce expertii meteorologici s-au intalnit marti la summitul schimbarilor climatice pentru a analiza exact ceea ce se intampla cu vremea din Marea Britanie.

Meteorologii cred ca ploile vor veni din cauza incalzirii Atlanticului de Nord.

Aceasta crestere a temperaturii apei de mare a adus in prealabil, in Marea Britanie, un deceniu de ploi, in 1880, dar si in 1950.

Profesorul Stephen Belcher, seful Centrului Hadley Met Office pentru cercetarea in domeniul climei, a declarat ca englezii s-ar putea astepta „la un ciclu de veri umede” de pana la 10 ani.

Si daca lucrurile se inrautatesc, ciclul, care a inceput in 2007, se poate extinde pana la 20 de ani.

„Exista o probabilitatea foarte mare sa ne asteptam la veri ploioase. Este ceva ce abia incepem sa intelegem. Aceasta schimbare in Atlanticul de Nord implica un ciclu de 10 sau 20 de ani”, a spus profesorul Belcher.

Aceasta descoperire duce la cercetarea in cresterea temperaturii in ocean, de catre profesorul Rowan Sutton si doctorul Buwen Dong.

Acest efect pe care il provoaca incalzirea Atlanticului de Nord este numit de oamenii de stiinta oceanul Atlantic Multidecadal Oscilation (AMO).

Adauga un comentariu