Sport

Prezenta de gala în Turul Sibiului. Un fost castigator din Vuelta vine în Romania

Publicat: 05 iul. 2018
1

Dupa ce în 2017 Turul Sibiului a fost rampa de lansare pentru Egan Bernal, columbianul care acum a ajuns la Sky si are rezultate uimitoare, editia din acest an propune un alt tânar de mare viitor: Ivan Sosa.

Pe lânga conationalul lui Bernal, la startul competitiei se vor afla Chris Horner, fost câstigator al Turului Spaniei, "Paco" Mancebo, fost loc 4 în Turul Frantei, dar si cel mai bun ciclist al României în ultimele decenii, Edi Grosu (Nippo Vini Fantini).

5 etape spectaculoase propun organizatorii pentru Turul Sibiului din 2018, prima urmând a avea loc joi, de la ora 18:00: un prolog în lungime de 2,2 kilometri, în care Grosu vizeaza victoria.

Sosirile de la Bâlea Lac, la peste 2000 de metri altitudine, si de pe Paltinis promit o lupta pe muchie de cutit între oamenii de general. Dintre acestia, se detaseaza unul: Ivan Sosa, rutierul lui Androni Giocattoli. Columbianul de 20 de ani e considerat de specialisti copia în oglinda a lui Bernal, iar rezultatele din acest an îl recomanda pentru o echipa de World Tour cât de curând. Sosa vine dupa victoria la general în Adriatica Ionica, cursa unde l-a învins pe marele talent al Italiei, Giulio Ciccone, câstigator de etapa în Giro.

Românii tintesc victoria pe plat, dar si la prologul din prima zi. Edi Grosu, unul dintre sprinterii de mare valoare din plutonul profesionist, e gata sa faca din nou spectacol, dupa ce la finalul lunii trecute a devenit campion national atât pe sosea, cât si la contratimp.

"Ca în fiecare an pornesc cu gândul victoriei macar într-o etapa. Am hotarât alaturi de echipa mea sa vin la Turul Sibiului foarte târziu. Saptamâna trecuta am facut pauza. Sper sa fiu pregatit si mâine seara voi încerca sa câstig prima oara prologul", a spus Edi Grosu.

Turul Sibiului se afla la a 8-a editie si nimeni nu a reusit pâna în prezent sa îsi apere trofeul cucerit cu un an înainte. Cel mai aproape a fost Davide Rebellin, în 2014, când a sosit pe locul secund.

Adauga un comentariu