Magazin

Prezervativul poate avea efecte ADVERSE. Care sunt acestea

Publicat: 01 iul. 2015
1
Cu toate ca te fereste de sarcinile nedorite si de afectiunile cu transmitere sexuala, in timp ce te bucuri de actul intim, prezervativul poate avea si efecte adverse la care prea putine persoane se gandesc.
Poti face alergie la latex
Majoritatea prezervativelor sunt facute din latex, insa nu toate persoanele suporta aceasta substanta. Din aceasta cauza, apare alergia la latex care se manifesta prin mancarimi in zona genitala, rinoree, stranut si, in cazuri mai rare, ameteala, dureri de cap si inflamarea pielii.
 
Nu te protejeaza de toate bolile cu transmitere sexuala
Intrucat prezervativul acopera doar penisul, exista riscul sa iei anumite boli cu transmitere sexuala (BTS-uri), din cauza ca mucoasa vaginala intra in contact cu partile genitale ale barbatului care nu sunt acoperite de prezervativ. Spre exemplu, in cazul in care partenerul tau sufera de virusul Papiloma Uman (HPV) si are rani care intra in contact cu mucoasa vaginala, te poti infecta cu virusul HPV. Acelasi lucru se poate intampla si in cazul altor BTS-uri.
 
Exista riscul de a ramane insarcinata
Chiar si atunci cand prezervativul este aplicat cum trebuie, tot exista un risc de 2% sa ramai insarcinata. Riscul creste in momentul in care prezervativul se rupe sau nu acopera indeajuns organul genital masculin.
Mareste riscul aparitiei cancerului
Folosirea prezervativului creste riscul aparitiei cancerului in cazul femeilor, potrivit a doi medici din Dallas, Texas. Acest efect advers este dat de talc, un lubrifiant uscat care se gaseste pe suprafata prezervativelor. Studiile efectuate de-a lungul timpului arata ca exista o stransa legatura intre talc si aparitia cancerului ovarian.
Adauga un comentariu