Magazin

„Prieteni” pe care este musai sa-i eviti

Publicat: 23 iun. 2015
Exista cinci tipuri de personalitati pe care le poti considera cu adevarat toxice, fiind de preferat sa-i ocolesti pe acesti oameni, daca ai ocazia. Daca, din pacate, ai nesansa sa te afli in preajma lor, incearca sa nu le permiti accesul in viata ta personala si ramai impasibil la tentativele lor de a te atrage in dramele personale si in modul lor de a percepe lumea. Iata, mai jos, cinci tipuri de „prieteni” pe care este indicat sa-i ocolesti.
1. Victima. Se plange mereu
Indiferent daca afara este soare sau ploua, aceasta persoana va gasi mereu motive de nemultumire. Toata viata este o adevarata drama si fiecare moment este o ocazie pentru a se plange. Ori are standarde prea inalte, ori pur si simplu cerseste mereu atentie. Daca il ignori va face tot posibilul sa se impuna si vei avea senzatia ca se multiplica in jurul tau. Te vei simti inconjurat de problemele lui, cu care te va asalta fara pauza si fara a avea vreo limita. Mai rau este ca nici nu vor sa auda de schimbare, pentru ca, in realitate, problemele lor atrag persoane care ii pot salva, care le preiau problemele, genul de oameni in capul carora sunt varsate toate emotiile lor negative. Nimeni nu are nevoie sa auda mereu vaicarelile unor persoane care nu vor altceva decat sa fie bagate in seama.
2. Negativistii. L-au luat pe „Nu” in brate
Cand o persoana are argumente solide si te contrazice nu ai ce spune. Cand insa, indiferent de ce spui, persoana vine cu lista de argumente si nu accepta schimbarea, atunci ai o problema si ar fi mai bine sa-ti iei talpasita, asta daca nu cumva pur si simplu nu o intereseaza ce ai tu de spus. Aceasta persoana poate la fel de bine sa faca parte si din categoria victimei. Pe de o parte se plange mereu, iar pe de alta parte refuza vehement sa schimbe ceva in propria viata. 
3. Cel care se indoieste de capacitatile tale
Pare ca iti ofera sprijinul de care ai nevoie, ulterior punand sub semnul intrebarii capacitatile tale. De fapt, prin tot ce face, iti transmite ca nu esti suficient de bun pentru a face ceva. Se poate spune ca aceste persoane sunt cu adevarat ticaloase si egoiste. Iti afla punctele slabe si reusesc sa te faca sa crezi ca nu esti capabil sa faci ceva bun cu viata ta. In final ajung sa te aduca in stadiul de leguma si, plin de ipocrizie, vin sa te incurajeze din cand in cand, pentru a fi siguri ca nu-si pierd victima pe care adora sa o tortureze.
4. Laudarosul
Orice face, chiar si cand schimba un bec, necesita laude, eventual o statuie sau o mentiune pe Wikipedia. Da impresia ca le stie pe toate, insa, in realitate, stima de sine este la pamant. Nu are curajul sa-si recunoasca limitele si atunci prefera sa-i saboteze pe cei din jur, facandu-i sa aiba o parere proasta despre ei. Pe langa faptul ca se lauda fara pauza sau transmit subtil, prin modul in care vorbesc, faptul ca sunt mai buni decat toti ceilalti, acesti oameni mai au prostul obicei de a critica tot ce faci, de a lua in ras realizarile tale si a te face sa te simti inutil.
5. Superficialul
Cand vorbesti te intrerupe, daca ii dai mesaje nu-ti raspunde si te ignora cu zilele si nu isi tine promisiunile. Te trateaza cu superficialitate si te face sa simti ca ceea ce spui si gandesti nu valoreaza doi bani in ochii lui sau ai ei. Toti suntem superficiali la un moment dat, insa cand atitudinea este constanta, mai bine renunti la relatie decat sa ajungi sa simti ca esti inutil.


loading...

Adauga un comentariu