Eveniment-Social

Prietenie franco-romana la Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi

Publicat: 12 mai 2019
1

În perioada 10 – 17 mai 2019, Colegiul National "Emil Racovita" din Iasi este gazda unui grup de 24 de elevi si patru profesori de la Liceul Sévigné din orasul Cesson– Sévigné, Rennes din Franta.

Evenimentul se desfasoara în cadrul proiectului "Hermes", a carui initiatoare este profesorul Stefania Iliescu de la liceul francez mentionat, fosta absolventa a colegiului "Racovita".

Vezi si: Premierea excelentei la Colegiul National "Emil Racovita" Iasi – FOTO/LIVE VIDEO

Parteneriatul a început în septembrie 2017, iar în anul scolar 2017-2018 elevii români si cei francezi au colaborat la elaborarea unor materiale digitale pe diferite teme, acestea fiind reunite într-un site al proiectului, care a permis schimbul reciproc de valori si intercunoastere.

În septembrie 2018 a avut loc vizita grupului de la "Racovita" în Franta, prilej pentru elevii si profesorii români de a întelege viziunea partenerilor francezi asupra educatiei si de a cunoaste o parte din trecutul si din prezentul Bretaniei.

Vezi si: Performanta de exceptie la Colegiul National „Emil Racovita" Iasi – FOTO

"În saptamâna 10 – 17 mai, partenerii francezi vor participa la activitatile propuse de elevii români si de coordonatorii proiectului, profesorii Emanuela Cerchez si Marinel Serban. Acestea cuprind un tur al colegiului Racovita, activitati didactice si educative pe diferite teme, un concert sustinut de elevii racovitisti, vizita la Primarie si la alte obiective turistice ale Iasului, cu prilejul unui tur al orasului. De asemenea, elevii implicati în proiect si profesorii coordonatori vor face o excursie de doua zile în Bucovina, care se doreste a fi o incursiune în România traditionala", a precizat prof. dr. Mihaela Gotcu, directorul de la "Emil Racovita".

Vezi si: Ziua Portilor Deschise la Colegiul National "Emil Racovita" Iasi

Toate activitatile de la aceasta editie a proiectului "Hermes" vor urmari schimbul cultural reciproc realizat în mod direct, cu scopul principal de a-i face pe adolescentii participanti sa-si descopere autenticitatea vârstei în cadrul aceleiasi generatii, dar si sa înteleaga în ce consta specificul locurilor natale în diversitatea spatiului european.

Adauga un comentariu