Magazin

Prigoana, atac dur la BOR

Publicat: 25 apr. 2013
1

Omul de afaceri Silviu Prigoana a criticat dur decizia de a construi Catedrala Mantuirii Neamului din bani publici, spunand ca aceasta ar trebui ridicata exclusiv din donatii.

„Noi, in cea mai trista perioada a Romaniei, ne apucam sa facem un mall ecumenic. Nu e in regula, sa o faca pe banii lor, nu pe banii mei. Daca eu vreau sa dau din veniturile mele, ma duc si dau, dar nu-mi iei tu, guvernant, cu japca bani si ii directionezi cum vrei tu”, a declarat Silviu Prigoana la o televiziune de stiri.

Omul de afaceri a criticat decizia statului roman de a construi biserici „pe banda rulanta”, dar niciun spital. „Facem biserici pe banda rulanta, dar uitam sa facem spitale, sa echipam SMURD…”, a mai spus Prigoana.

Omul de afaceri a acuzat Biserica Ortodoxa Romana ca si-a facut „hoteluri, restaurante, spalatorii” din banii contribuabililor. „In Italia, cand a venit criza, guvernul a spus ca biserica e impozitata, a iesit Papa si a zis ca e o situatie de criza”, a explicat Prigoana.

Fostul sot al Adrianei Bahmuteanu a mai spus ca, din punctul sau de vedere, religia este o chestiune de constiinta. „Fiecare isi alege ce vrea, sa mearga la curve sau sa mearga la biserica”, a conchis Prigoana.

Comentarii
 • Foarte corect punctul de vedere a lui Prigoana.Romanul e credincos si milostiv.Da bani si multi ajuta cum si cu cat pot dar cand incepi sa-l jecmanesti…Ca sa nu fie comentarii mizerabile ca de obicei a tagmei preotimii intreb si eu.De ce nu dati chitante pentru serviciile prcticate cu ocazia :ajunul Craciunului,Bobotezei,Izvorul Tamaduirii,praznicele de 40 zle,6 luni,un an,citirea stalpilor la mort si multe alte evenimente?

 • Prigoana are perfecta dreptate. BOR sa-si construiasca singur acest ,,palat”. La ora actuala Biserica Ortodoxa romana este mai bogata decat orice institutie din Romania si asta pe banii prostilor, adica pe banii romaniulor de rand si a Guvernului.
  Sunt biserici suficiente pentru urmatorii 10.000 ani.
  Asa cum spunea si Prigoana, mai construiti spitale si scoli ca cele axistente se darama peste elevi si pacienti.
  Prigoana te sustinem la aceasta actiune.

 • DACA CITIM BIBLIA CAND A MURIT ISUS SA INFIINTAT BISERICILE PRIMARE ,SI ERAU TINUTE PE BANI CELOR CARE ERAU DIN ACEEA OBSTE ADICA BISERICA ,EU DACA STIU CA NICI O RELIGIE NU TE MANTUIESTE CI NUMAI CREDINTA IN DUMNEZEU DE CE SA DAU BANI CUI NU VREAU.SA STITI CA PE BZI SE UITA MULTI PREOTI SI VAD COMENTARIUL ASTA ,DAR VREAU SA SE GANDEASCA C A LA ISUS NU MAI AU CE FACE LA JUDECATA .MULTUMESC

 • iisus a spus ca acolo unde este pace si intelegere el este cu noi, nu a spus ca construim biserici de 10000mp/ daca crezi cu adevarat iisus este cu tine/

 • Care vor sa dea bani sa o faca benevol.Dar nu sa ne ia banii cu forta.Biserica asta construita cu sudoarea poporului ca o povara pe umerii lui va fi un chin in continuare pentru intretinerea ei,si nu va aduce alinare si credinta mai mare.Va ramane in istorie ca o grea povara cu un gusr amar.

 • Ce treaba aveti voi cu Biserica, din moment ce nu calcati niciodata pe acolo? Lipsa voastra de credinta a dus la nenorocirile din tara asta…dracul e deranjat de constuctiile de lacase sfinte iar voi va faceti coada de topor in mainile satanei.Numai in Biserica te mantuiesti , nu in alta parte, iar daca nu vreti sa va maintuiti e alegerea voastra, iadul nu a fost inventat degeaba…

 • cine este acest prigoana sa ne dea lectii noua ROMINILOR incalitate de ce?mai bine si-ar vedea de casa lui de sotia lui de copiii lui ca stim si noi ce avem de facut fara lectii de la un nimeni.

Adauga un comentariu