Actualitate

Prim-ministrul Ludovic Orban, despre salariul părinților pe perioada suspendării cursurilor școlare

Publicat: 06 aug. 2020
Premierul Ludovic Orban contestă la Curtea Constituţională a României moţiunea de cenzură depusă de PSD
Premierul Ludovic Orban contestă la CCR moţiunea de cenzură

Premierul României, Ludovic Orban, a precizat joi, 6 august 2020, într-o declaraţie de presă, faptul că în noul an școlar care va începe pe 14 septembrie, în cazul în care cursurile se suspendă într-o anumită școală, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi 75% din salariu pe perioada în care stau acasă cu copilul să învețe online.

Precizările premierului Orban referitoare la salariul părinților pe perioada suspendării cursurilor școlare

Premierul Ludovic Orban a venit cu precizări de ultimă oră, astăzi, 6 august 2020. Astfel, o măsura locală va fi implementată dacă în unitățile de învățământ se vor înregistra cazuri de coronavirus și vor fi închise timp de 14 zile, părinții elevilor vor primi pe perioada suspendării acestor cursuri 75% din salariul acestora.

„Știți foarte bine că în perioada stării de urgență a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii: pe perioada în care au fost suspendate cursurile şcolare, un părinte la alegere a avut posibilitatea să stea acasă într-un fel de concediu, plătindu-i-se 75% din salariu. Şi pentru începerea şcolii vom lua o măsură similară. Măsura în schimb va fi flexibilă pentru că situaţia epidemiologică fiind diferită de la o localitate la alta, măsură nu va fi generală. Deci va fi o măsură locală. Dacă într-o şcoală avem cazuri şi se închide scoala 14 zile, toţi părinţii elevilor din şcoala respectiva vor primi pe perioada suspendării cursurilor formă de sprijin de 75%”, a declarat Ludovic Orban.

Despre creșterea epidemiei de coronavirus

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că „părem că am oprit creșterea” epidemiei de coronavirus, întrebat cum comentează faptul că în ultimele ore au fost depistate 1.345 de noi persoane infectate.

„Față de 1.356 joia trecută. După cum arată datele, părem că am oprit creşterea. Cel mai mare risc era ca la un moment dat creşterea să nu mai fie liniara, ci să aibă tendinţa de progresie geometrică. Trei săptămâni nu am avut nicio pârghie legală să luăm măsuri fata de persoanele pozitive şi fata de persoanele cu care pozitivii au intrat în contact”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, huiduit de minerii din Valea Jiului

Ludovic Orban, prim-ministrul României, a fost întâmpinat cu huiduieli de minerii din Valea Jiului, unde a fost pentru a participa la ceremonia de comemorare a eroilor mineri decedați în minele din Valea Jiului și în timpul grevei din 1929.

„Prezența mea aici vreau să reprezinte un semna clar că Guvernul e preocupat de problemele din Valea Jiului și că Guvernul caută soluții. (…) Am discutat cu liderii minerilor cu care am căutat să găsim soluții pentru ca activitatea companiei să contiune și locurile de muncă să nu fie afectate. E nevoie de o companie care să grevată de datorii. Nu noi am creat situația în care să găseşte astăzi complexul energetic, dar vă garantez că căutăm cele mai bune soluții.”, a declarat premierul.

Premierul Ludovic Orban a fost huiduit, la vizita de joi în Valea Jiului, unde a participat la depunerea de coroane la Statuia minierului în parcul „Carol Schreter” din Petroşani. Şeful Executivului a susţinut o alocuţiune, însă în timp ce vorbea despre problemele minerilor, acesta a uitat denumirea minei Lonea, ceea ce a nemulţumit şi mai mult persoanele aflate acolo, care i-au strigat numele complet al locului respectiv.

Adauga un comentariu