Eveniment-Social

Prim-ministrul Ungureanu: Faceti odata aeroportul la Iasi! – FOTO, VIDEO

Publicat: 08 apr. 2012

@ Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a lansat inca un apel consilierilor judeteni in privinta proiectului de modernizare a Aeroportului International Iasi @ Pentru ca totul bate pasul pe loc, Ungureanu le-a cerut alesilor sa lase orgoliile politice si sa accepte proiectul demarat de Guvern in privinta aerogarii @ In cursul acestei saptamani ar putea avea loc o noua sedinta de CJ in care se va dezbate soarta aeroportului

Criza din jurul Aeroportului International Iasi a luat o noua turnura dupa vizita la Iasi a prim-ministrului Mihai-Razvan Ungureanu. Premierul s-a intalnit la sfarsitul saptamanii trecute cu autoritatile judetene si cu reprezentantii partidului de guvernamant, cerandu-le sa gaseasca o cale cat mai rapida pentru rezolvarea situatiei de la aeroport. Cum proiectul a fost blocat luni de zile la nivelul Consiliului Judetean, Ungureanu s-a aratat nemultumit de tot scandalul creat in jurul modernizarii aerogarii si a cerut readucerea in discutie a obiectivului. Chiar daca alesii USL au respins varianta prezentata de Guvern, prim-ministrul le-a cerut acestora sa-si revizuiasca pozitia si sa accepte propunerea inaintata de autoritatile centrale.

Conform lui Mihai-Razvan Ungureanu, CJ Iasi dispune de fondurile necesare modernizarii si extinderii pistei vechi de la aeroport, singurul impediment fiind legat de opozitia consilierilor USL. „Problema aeroportului trebuie sa depaseasca orgolii politice sau disensiuni de partid. Noi ne pregatim sa deschidem cand se va putea, si sper sa fie cat mai curand, Spatiul Schengen si pe zona aeroportuara. Nu se poate ca orasul acesta sa nu aiba aeroport. Exista o solutie consolidata la nivelul Ministerului Transporturilor si care a fost prezentata in sedinta de CJ. Sper sa se mai poata organiza o noua sedinta. Aceasta solutie, care este una de urgenta, nu angajeaza fonduri exagerate. Nu banii sunt problema, ci vointa. Impasul este la nivelul clasei politice si va rog si pe dumneavoastra sa insistati, pentru ca nevoile iesenilor depasesc orgoliile politicienilor. Este nevoie de aeroport la Iasi”, a spus Mihai-Razvan Ungureanu.

Inca o incercare

Dupa cum au afirmat autoritatile judetene, in aceasta saptamana va fi convocata o noua sedinta de CJ pentru a fi luat din nou in discutie proiectul privind modernizarea Aeroportului International Iasi. La intrevederea cu premierul a participat si deputatul Petru Movila. Parlamentarul PD-L a cerut si el ca proiectul aerogarii sa fie luat din nou in discutie in CJ pentru a putea fi implementata varianta sustinuta de Guvern. „Aeroportul Iasi este cel mai important proiect de infrastructura din judet. Pe atributiile legale, aeroportul se afla in coordonarea CJ. Pe lege, responsabilitatea revine consilierilor USL. Au avut foarte multe puncte de vedere de-a lungul timpului, s-au tot contrazis intre ei si nu au rezolvat mai nimic. Prim-ministrul a facut o propunere ca aeroportul sa intre la Ministerul Transporturilor. La sedinta CJ am vazut ca reprezentantii USL nu au legatura cu interesele iesenilor, ci doar ale lor personale. Varianta Guvernului este una eficienta si care permite includerea rapida a aeroportului iesean in Spatiul Schengen. Le solicit celor de la USL sa-si revizuiasca pozitia”, a spus deputatul Petru Movila.

Comentarii
 • Terminati cu aceste carpeli de tarani prosti si calici! Iasul are nevoie de un aeroport adevarat. Nu va lasati intimidati de presiunile venite de la Bucale. Nu aruncati banii nostri pe improvizatii. Faceti pista de trei mii de metri!

 • – Greu e Doamne sa rezolvi oarece probleme cand in jur sunt multi rauvoitori si (dez)informatori. Cum sa afirmi ca nu vrea, tocmai cel care propune ?!? Dragi concitadini, realizarea unei noi piste va dura destul de mult (pana la PIF). Intre timp, noi iesenii, de unde si cu ce zboaram ?
  Repararea pistei vechi si construirea unei noi piste (mai performanta) pot coexista ca doua probleme diferite in lista de investitii stringente ale Iasilor pentru infrastructura.
  – Nu pot sa cred ca teama (de adversarul politic) este atat de mare incat se aplica tactica ”parjolirii pamantului” !
  – Si nu e singurul exemplu de genul asta…
  – Ocroteste-i, Doamne, pe ieseni !

 • Prostii de moldoveni (adica noi toti, fie intelectuali fie asistati social) facem ipoteze care mai de care. Treaba e simpla oameni buni: USLu blocheaza modernizarea aeroportului pentru ca asteapta sa vina ei la Putere, sa faca un contract mai baban si, implicit, un comision GRAS (spaga) pentru buzunarele lor. Treziti-va!!!

 • Radu,obsesiile tale politice te impiedica sa vezi clar lucrurile. Aici este de ales intre a arunca banii cj pe o carpeala inutila a pistei vechi care este obstaculata la ambele capete si oricat ai prelungi-o nu poti folosi mare parte din ea din cauza acestor obstacole(deci bani aruncati) si a folosi aceeasi bani pentru a construi o pista noua de trei mii de metri, pe o alta directie, care sa poata fi folosita la itreaga capacitate zeci de ani. Proiectul exista, terenul exista, banii in mare parte exista, nu exista vointa. Se insista prosteste cu o improvizatie care ar insemna o risipa a banilor nostri, numai ca sa arate Simirad c-a facut si el ceva. Bataie de joc la adresa iesenilor!

 • Nu e nicio obsesie politica, oricum nu dau doi bani nici pe Simirad nici pe ceilalti de la CJ. E vorba de amanari amanari si iar amanari. Nu ma bag in detalii tehnice, dar pretexte de astea „tehnice” se pot gasi *** de ani ( vezi cazul Centura orasului si pasajul de la Hala). Crezi ca USLu amana de dragul populatiei? Nu, daca ar vrea cu adevarat sa treaca la treaba ar fi propus pista de 3**0 m de acum cativa ani, nu acum in ajun de alegeri. Chit ca nici PDLu nu e mai breaz.

Adauga un comentariu