Arte vizuale

Prima artista din Romania care a vandut un tablou in BITCOIN, moneda virtuala

Publicat: 09 iun. 2017
3

Stefania Nistoreanu este prima artista din Romania care a vandut un tablou in moneda virtuala Bitcoin, dupa ce un colectionar de arta din Hong Kong a cumparat lucrarea ei intitulata „Cryptsy”, pentru suma de doi Bitcoin, echivalentul a circa 4.500 de dolari.

Pictura „Cryptsy”, realizata de Stefania Nistoreanu in 2014, a fost expusa pe platforma online BitPremier, unde a fost remarcata recent de un cumparator din Hong Kong. Acesta a considerat ca face o buna investitie adaugandu-si la colectie lucrarea, avand in vedere popularitatea ei in randul celor pasionati de criptografie si criptoarta.

La momentul tranzactiei un bitcoin valora 2.250 de dolari. „Achizitionarea unei opere de arta in Bitcoin demonstreaza ca aceasta modalitate de plata a devenit, fara indoiala, o normalitate. Nu mai exista nesiguranta si neincrederea de la inceput, pentru ca s-a dovedit buna si usoara utilizare a acestei monede”, spune Stefania Nistoreanu.

Vezi si Centenarul Juramantului fata de Tara al Voluntarilor Transilvaneni si Bucovineni (1917 – 2017)

Stefania Nistoreanu a decis acum trei ani sa-si vanda picturile in aceasta moneda, pe site-ul propriu si pe alte platforme dedicate.

Vezi si Google si Muzeul Taranului Roman – o expozitie virtuala dedicata portului traditional romanesc

In aceasta perioada, Stefania se pregateste pentru prima ei expozitie pe piata asiatica, fiind in negocieri pentru a-si duce lucrarile la Tokyo.

Tabloul „Cryptsy – Cryptocurrency Market” este realizat in ulei si foita de aur pe panza, la o dimensiune de 50×70 de centimetri, a devenit in ultimii ani o imagine reprezentativa in domeniul cryptoartei, alaturi de o alta pictura a Stefaniei, intitulata chiar „Bitcoin”.

In urma cu trei ani, cand a decis sa-si vanda tablourile in Bitcoin, Stefania a explicat alegerea ei: „In primul rand, este usor de utilizat de catre oricine are acces la Internet. In comparatie cu orice alta moneda, aceasta este integral detinuta de utilizator. Nu apartine niciunei banci, si e frumoasa ideea de libertate care se afla la baza acestui mod de plata. Pe site-ul meu, lucrarile se pot plati direct in Bitcoin si Litecoin, iar despre revolutia Bitcoin am facut si o lucrare care poarta numele monedei”.

Stefania Nistoreanu (35 de ani) picteaza de la 13 ani si a absolvit un liceu de arte si o universitate in acelasi domeniu, cu specializarea in Arta Monumentala Bizantina. A expus in mai multe orase din tara, precum si in Luxemburg, Austria si Ungaria. Pictorita traieste la Brasov.

Adauga un comentariu