Local

PRIMA CASA. Iesenii se inghesuie sa cumpere apartamente si case

Publicat: 10 mai 2013
In cei patru ani care au trecut de la lansarea programului Prima Casa, oferta pe segmentul apartamentelor si caselor, care se incadreaza in suma de 60.000 de euro, a crescut considerabil.
Daca in 2009 erau vizate, in special, apartamentele vechi cu doua camere, dupa patru ani doritorii s-au orientat si catre casele vechi, atata timp cat bugetul nu este depasit. Un procent de 42% din oferta totala de apartamente noi la nivel national se incadreaza in prezent in suma de 60.000 de euro, pozitia de lider fiind impartita de Iasi si Cluj, reprezentant 64% din totalul apartamentelor noi.
In ceea ce priveste oferta de case, lucrurile au avansat considerabil, astfel incat 22% din totalul anunturilor reprezentand case vechi si 9% din cele care au ca obiect vanzarea caselor noi au un pret de strigare de cel mult 60.000 de euro.
Cele mai multe astfel de proprietati se gasesc la Iasi, unde 40% din oferta de case vechi, respectiv 20,5% din cea de case noi se incadreaza in suma amintita. Pe ultimele locuri se afla Cluj-Napoca si Brasovul, cu mai putin din 5% din oferta, se arata intr-o analiza imobiliare.ro.


loading...

Comentarii
  • va rog frumos, respectati randul, NU VA INGHESUITI sa ajunga la toata lumea!
    bzi crede ca e pe vremea lui nea Nicu cand se statea la coada la lapte/paine etc. sunt case fraierilor si au un pret considerabil, pe care nu ti-l poti permite dintr-un salar normal.

  • Va rog frumos sa ne ziceti si noua pe unde-i aglomeratia ‘ceea, ca acuma cu santierele din Iasi mai ocolim si noi un blocaj de circulatie. Ori chiar mai multe, daca inghesuiala-i asa mare! Multumim.

Adauga un comentariu