Fotbal extern

Prima conferinta de presa a lui Nesu – VIDEO

Publicat: 16 ian. 2012

Mihai Nesu a organizat prima conferinta de presa dupa teribilul accident pe care l-a suferit anul trecut, în mai. Fostul international a explicat care este rolul fundatiei pe care a înfiintat-o: „Ideea nu a fost numai a mea. a fost si a sotiei mele si a prietenilor. Ne-am gîndit ca din acest accident stupid sa facem si ceva frumos. Scopul fundatiei e ca lucrurile sa fie mai frumoase, poate nu neaparat pentru mine, ci pentru cei aflati în situatia mea. Este o activitate care îmi tine mintea ocupata”. Alaturi de Nesu, la conferinta de presa se afla, cu ochii în lacrimi, si Alje Schut, jucatorul care l-a accidentat la antrenamentul lui Utrecht.
Intrebat ce crede ca îi va rezerva viitorul, Nesu a raspuns: „Fundatia aceasta este un nou pas în recuperarea mea, acesta este viitorul meu. Vreau sa muncesc mult si sa însemne ceva acest proiect. In Romania este foarte greu sa ai o viata normala daca ai problemele pe care le am eu”.
Mihai nu se poate desparti de fotbal si îsi doreste sa lucreze în acest domeniu: „Vreau sa gasesc ceva de munca pe viitor si nu pot sa ma gîndesc la altceva decît la fotbal”
In a doua parte a conferintei, Nesu le-a raspuns în limba natala jurnalistilor romani si a spus ca aproape sigur Steaua va disputa un amical cu Utrecht, în august. „Cand m-am trezit din operatie, mi-am dat seama ca nu voi mai juca fotbal niciodata. Acum am mult timp liber si ma uit la fotbal mai mult decît o faceam înainte. Cel mai greu mi-a fost ca de fiecare data cînd aveam nevoie de ceva, trebuia sa cer celor din jur. Doctorii mi-au dat sperante ca, în cîteva luni, o sa-mi pot misca si mîna stînga cum o misc pe dreapta”.
La conferinta de presa sînt prezenti în jur de 50 de jurnalisti si tot lotul de jucatori de la FC Utrecht. Cu 20 de minute înaintea startului conferintei de presa, Nesu a primit de la patronul echipei, Frans van Seumeren, o oferta concreta de munca: scouter pentru FC Utrecht. El ar viziona pe video posibile tinte ale echipei. Jucatorul are contract cu clubul olandez pîna la vara. Mihai si-a facut aparitia devreme la stadionul din Utrecht. A ajuns cu 70 de minute înainte de conferinta de presa anuntata pentru ora 15:00. Nesu este zîmbitor, dar se vede ca e emotionat. Cei de la club, olandezii cu care s-a întîlnit sînt relaxati, nu par apasati în mod special de eveniment.
“Care-i obiectivul? Sa fac viata mai usoara copiilor cu handicap din Romania. Deja am discutat cu primaria din Utrecht, care-mi da 200 de scaune cu rotile si alte utilaje pentru copiii paralizati din Romania. Vom începe în Oradea si sper sa ne extindem”, a explicat Nesu planurile sale în discutia purtata cu Catalin Tolontan. „Pe 19-20 februarie lansam oficial fundatia, printr-o gala, la Utrecht. Imi doresc înainte de orice seriozitate si durata. Ma apuc sa fac un lucru sincer, dincolo de orice suspiciuni si care sa foloseasca oamenilor în situatii grele multi ani de acum înainte”, a mai spus Mihai Nesu.loading...

Adauga un comentariu