Stiri

Prima conversie voce-video din lume demonstrata de LG

Publicat: 29 feb. 2012
5

LG Electronics (LG) a demonstrat astazi, in cadrul Mobile World Congress (MWC) 2012, prima conversie voce-video din lume printr-o retea LTE.

Demonstratia, realizata prin tehnologia proprie LG, permite utilizatorilor sa faca schimbul rapid in timpul convorbirilor telefonice intre modurile convorbire cu voce la calitate performanta si apel video la o rezolutie foarte buna, se arata intr-un comunicat de presa.

De asemenea, LG a facut si o demonstratie a unui serviciu de video sharing, care permite sharing in timp real pentru fisierele video printr-o retea LTE, chiar in timp ce acestea sunt filmate.

Procesul LG de conversie voce-video este in legatura cu profilul IP Multimedia Subsystem (IMS) pentru Serviciul de convorbiri video, un standard al industriei stabilit de GSMA pentru a reglementa distribuirea de date video si voce prin LTE.

LG va lansa in acest an terminale smartphone pentru reteaua LTE, aliniate la Serviciul de convorbiri video.

Anterior introducerii pe piata a tehnologiei LTE, apelurile video la o rezolutie foarte buna nu erau posibile pe smartphone-uri, din cauza limitarilor de viteza ale retelelor 3G.

Adauga un comentariu