Eveniment-Social

Prima cursa internationala a decolat de la Iasi

Publicat: 14 ian. 2002
1

•Carpat Air este interesata de o colaborare permanenta cu Aeroportul iesean

Sfarsitul saptamanii trecute a reprezentat un prim semnal pozitiv pentru conducerea judetului, in sensul perspectivelor de introducere a Aeroportului Iasi in traficul de pasageri international. In cursul zilei de vineri, 11 ianuarie, a aterizat pe pista Aeroportului iesean o cursa CarpatAir, care transporta pasageri din Italia. Evenimentul s-a datorat unei intamplari fericite, deoarece cursa trebuia sa aterizeze la Bacau, insa datorita conditiilor atmosferice nefavorabile, a ales sa se opreasca la Iasi.

Echipajul a fost placut impresionat de calitatea serviciilor si aspectul occidental al Aerogarii, iar directorul agentiei CarpatAir si-a manifestat dorinta de a purta negocieri cu autoritatile judetene pentru stabilirea unui program de curse regulate cu plecarea de la Iasi, catre orase din Italia. „Saptamana aceasta voi purta discutii cu directorul CarpatAir – Mihai Petrov, in sensul unei colaborari permanente cu aceasta agentie, care intentioneaza sa instituie un program de curse saptamanale regulate, cu plecare de la Aeroportul Iasi, catre Italia. Acesta va fi primul pas in directia conectarii regiunii noastre la schimbul international de pasageri”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Nicolae Ivanciu.

Negocierile vor avea in vedere stabilirea unui tarif foarte convenabil pentru cursa Iasi-Italia, in regim de concurenta. „Va fi mai mic decat cel practicat de companiile TAROM si Angel Airlines„, a adaugat Nicolae Ivanciu. Cursa CarpatAir a fost de fapt un avion de tip SAB, cu o capacitate de 48 de locuri, care a decolat in seara aceleiasi zile, cu pasageri pentru destinatia Bergamo, Italia. O alta companie de transport aerian care va opera zboruri in perioada urmatoare de la Aeroportul Iasi, este Angel Airlines, care intentioneaza sa demareze un program de curse catre Istanbul. Acestea sunt semnale ca investitia CJ incepe sa devina promitatoare si Aeroportul Iasi este pe drumul cel bun.

Adauga un comentariu