National

Prima declarație a Irlandezului care a pătruns în clădirea Parlamentului seara trecută: „Intenționam să stau puțin și sa plec”

Publicat: 27 dec. 2021
Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului

Irlandezul care a sărit gardul Parlamentului, a spart un geam şi a intrat în clădire, noaptea trecută, după ce a petrecut în Centrul Vechi, a povestit ce s-a întâmplat în seara incidentului și cum a ajuns în Parlament.

„Am venit în România să-l vizitez pe prietenul meu. Am fost cazat la Friends Hostel. Am stat la petrecere până la ora 22:00 după care am plecat la un club de striptease până pe la 3. Clubul era prin centru. Am plecat apoi să caut altă petrecere. Am crezut când am văzut clădirea aia mare că e ceva hotel în care au loc petreceri. În România am venit ieri dimineață cu avionul. Am băut whisky amestecat cu bere. Nu m-am drogat. Eu am o situație financiară foarte bună și am și firmă în Irlanda. Intenționam să stau puțin și sa plec”, a declarat bărbatul.

În cauză s-a deschis un dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi pentru devastarea sediului profesional. În momentul în care a fost adus la secţie, dimineaţă, bărbatul era atât de beat încât abia reuşea să se ţină pe picioare.

Irlandezul va sta în arest pentru 24 de ore, iar mâine va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

„În dimineața de 27.12.2021, în jurul orei 04.00, jandarmii ce asigură paza interioară a Palatului Parlamentului au sesizat Secția 17 Poliție, cu privire la faptul că au depistat, în interior, un cetățean, aflat în stare de ebrietate.

Din primele verificări s-a stabilit că acesta ar fi pătruns în curte prin escaladarea gardului, iar, ulterior, ar fi spart un geam și ar fi pătruns în clădire. Bărbatul a fost condus la Secția 17 Poliție.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 se efectuează cercetări, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.” – a anunţat Jandarmeria într-un comunicat de presă.

 
Adauga un comentariu