Stiri Turism

„Prima Evadare” a strans mii de biciclisti pe traseul de la Snagov. Parerea strainilor despre tara noastra

Publicat: 13 mai 2014
9
3.000 de biciclisti, inclusiv de peste hotare, au luat duminica startul la ”Prima Evadare” – cel mai mare eveniment de ciclism organizat la noi.
Strainii prezenti sunt fascinati de Romania – si pentru traseele din paduri, dar si pentru peisajele unice. Multi dintre ei au prins drag dupa ce au urmarit cel mai cunoscut documentar realizat vreodata aici – ”Wild Carpathia”. Prezentatorul productiei, Charley Ottley, prezent si el la Snagov, militeaza pentru turismul destinat biciclistilor.
Dupa ce a relizat seria de documentare Wild Carpathia despre tara noastra, prezentatorul Charlie Ottley s-a decis sa-si cumpere o casa in Romania, unde sa vina vara si sa scrie. 
Englezul a aflat prima data despre locurile de la noi de la Printul Charles, iar acum se declara iremediabil indragostit de Romania. Charlie sustine turismul romanesc si crede cu tarie ca ciclismul poate fi o nisa importanta de exploatat in Romania.

Vezi si In curand, Timisoara va avea o retea de transport intermodal 

„Mi-am dorit foarte tare sa arat oamenilor ce are Romania de oferit, pentru ca eu cred ca turismul poate sa fie una dintre cele mai importante surse de venit pentru romani, in special la sate. Daca isi protejeaza satele, salveaza padurile si protejeaza ursii si lupii, vor veni oameni din toate colturile lumii”, spune Charlie.
 Tamas este din Ungaria si a venit cu prietenii la Prima Evadare, dupa ce a fost cucerit de seria Wild Carpathia.
„Cand am primit filmul de la Cornel, l-am trimis unor prieteni si toti au inceput sa spuna: ce tara frumoasa! Ce oameni si ce natura frumoasa!”, a spus Tamas.
Concurenti din 29 de tari s-au aflat la start. Dintre acestia si un francez stabilit de 6 ani in Romania.
„Imi place Romania, toti prietenii mei au plecat cu o impresie foarte buna de aici, oamenii sunt de treaba, am venit aici cu colegii de munca”, a spus francezul.

Vezi si Copii din Salaj: „Am dat cu pietre in turistii straini pentru ca ne-au fotografiat casele” 

Oameni de toate varstele, barbati si femei, au strabatut duminica cu bicicletele un traseu de 55 de kilometri. Cei mai multi dintre ei s-au intors plini de noroi, dar fericiti.
De admirat a fost si numarul mare de copii participanti, informeaza stirileprotv.ro.
In final unii au fost rasfatati cu o sedinta de masaj, altii au preferat sa se relaxeze pe marginea lacului Snagov. Pentru la vara li se pregateste ceva si mai spectaculos.
Un traseu de 100 de kilometri langa Sighisoara.
Adauga un comentariu