Secretele istoriei

Prima IUBIRE a Elenei Ceausescu: FRATELE lui Nicolae!

Publicat: 20 apr. 2015
3

Fusese draguta si „de viata” in tinerete, povestesc cei care au cunoscut-o pe Elena Ceausescu. Despre muza Codului eticii si echitatii socialiste se poate chiar spune ca a trait si inspirat iubiri fatale

MARIN, „NENEA” LUI CEAUSESCU

Rude apropiate Elenei Ceausescu nu mai gasesti in comuna natala Petresti (Dambovita). „Bunica mea a cunoscut-o in tinerete, mi-a spus, la fata locului, Eugen Rosu, profesorul de istorie. Zicea ca a fost o fata frumoasa si la locul ei. Se ducea la bal si isi vedea de treaba printre celelalte.”

In iarna cand implinise 17 ani, Lenuta Petrescu era deja ucenica la „Lantex” in Capitala. Poate ca isi gasise de lucru prin fratele Gheorghe (Gogu), mai mare cu patru ani. Il cunoscuse, poate, prin el si pe Marin Ceausescu.

Al doilea nascut al sotilor Lixandra si Andruta schimbase coasa si sapa din Scornicesti cu „bratara de aur” a meseriei. Se ridicase cizmar ucenicind in atelierul cumnatului Stefan Rusu, insurat cu sora cea mare, Niculina. Marin era la mijloc, la diferenta de doi ani si de Niculina si de Niculaie (cum era scris la primarie prenumele viitorului secretar general).

Vezi si Dezvaluiri incendiare cu privire la sotii Ceausescu

Pe Marin din Scornicesti pusese ochii intai Lenuta din Petresti. Ori invers, poate. Scrisori nu si-au scris sau nu s-au pastrat. Marin a plecat in armata, de-acolo in razboi… si pana la urma s-a insurat cu nepoata unchiului Stefan. Aparuse asa si Lenuta aceea, scoasa de intamplare dintr-un sat din Moldova. Si „ucenicea” la gospodina unchiului patron de cizmarie in Bucuresti, scrie observator.tv.

Vezi si Elena Ceausescu ii facea farmece lui Nicu sa nu o paraseasca

Mihaela M. Ceausescu, fiica lui Marin (sinucis la Viena dupa moartea sotilor Ceausescu), a descris, conform Jurnalul.ro, astfel in cartea „Nu regret, nu ma jelesc, nu strig” povestea acelui secret in familie: „… avea ea, tanti Lenuta (Elena Ceausescu – n.n.) o slabiciune deosebita pentru Marin, pe care-l cunoscuse inaintea lui Nicolae si cu care chiar flirtase o scurta perioada… Asa ziceau gurile rele din familie si ii mai reprosa si mama la necaz lui tata, dar asa, mai mult in gluma, luandu-l peste picior: De ce oare, Marine, n-ai luat-o tu, ca salvai, dracu’ , tara de la urgie?!”.

Care a fost, de-a lungul vietii, relatia dintre cei doi frati, cum se intelegeau, in ce raporturi se aflau unul cu celalalt?

Relatia era ca de la frate mai mare la cel mai mic, mai ales ca, la olteni, asta chiar insemna ceva. Fratele mai mic ii spunea „nenea” celui mai mare, nu-i spunea pe nume. Sigur ca, in timp, relatiile s-au modificat. „Dar oricum, si mai apoi tata avea o abordare mult mai libertina fata de el, chiar in comparatie cu ceilalti frati”, mai spune Mihaela.

Adauga un comentariu