Educatie intima

Prima menstruatie iti spune cat vei trai

Publicat: 28 aug. 2016
7

Studii recente arata ca varsta la care o femeie a avut prima menstruatie poate dezvalui informatii cu privire la longevitatea persoanei respective.

Cercetarea, realizata pe baza informatiilor culese despre 16.000 de femei, a scos la iveala rezultate surprinzatoare.

Ce probleme au femeile la menstruatie 

Studiul desfasurat la University of California din San Diegp a aratat ca femeile care au avut primul ciclu menstrual mai tarziu au mai multe sanse sa ajunga la varsta de 90 de ani.

Studiind datele culese cu privire la cele 16.000 de femei trecute de varsta menopauzei, cercetatorii au ajuns la concluzia ca femeile care au avut prima menstruatie dupa varsta de 12 ani au sanse sa traiasca mai mult.

De asemenea, menopauza este un alt indiciu important cu privire la longevitatea individului. Astfel, femeile care se confrunta cu menopauza mai tarziu, dupa varsta de 50 de ani, au, de asemenea, sanse sporite sa ajunga la varsta de 90 de ani.

Afectiuni sau alte probleme provocate de menstruatie 

Desi cercetatorii nu pot explica exact în ce fel influenteaza aceste momente din viata unei femei speranta de viata a acesteia, au aratat ca femeile care trec prin aceste etape mai tarziu decat celelalte sunt mai putin predispuse la a avea diabet, afectiuni ale inimii si sistemului cardiovascular sau la a adopta fumatul ca viciu.

sursa:feedler.ro

Adauga un comentariu