News Flash:

Prima proba scrisa a bacalaureatului

4 Iulie 2005
1106 Vizualizari | 0 Comentarii
•Accesul candidatilor in salile de examen este permis pe baza buletinului, a cartii de identitate sau a pasaportului •Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore

Astazi, cei peste 6.000 de absolventi de liceu vor sustine proba scrisa la limba si literatura romana din cadrul examenului de bacalaureat. Cu incepere de la ora 9.00 este programata a se desfasura proba scrisa la limba si literatura romana, proba obligatorie pentru toti candidatii inscrisi la bacalaureat. Accesul candidatilor in salile de examen este permis pe baza buletinului, a cartii de identitate sau a pasaportului, cel mai tarziu cu 30 de minute inainte de inceperea probei. Varianta subiectului va fi extrasa de reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii la ora 9.00, iar candidatii vor incepe sa rezolve subiectele dupa ce membrii din centrul de examinare vor termina de fotocopiat subiectele. Supraveghetorii vor interzice candidatilor sa patrunda in sala cu orice fel de lucrari, manuale, dictionare, notite sau insemnari care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Daca nu vor fi respectate aceste dispozitii atat supraveghetorii, cat si candidatii vor avea de suferit. Acestia din urma vor fi eliminati din sala de catre presedintele comisiei de examen, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu in rezolvarea subiectelor de examen.

Doar cerneala sau pasta albastra

Candidatii vor fi asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica, conform listelor afisate in fiecare centru de examen. Fiecare candidat va primi o coala de hartie tipizata pe care isi scrie cu majuscule numele, prenumele si completeaza citet celelalte date de pe coltul ce urmeaza a fi lipit. Coltul colii tipizate va fi lipit dupa distribuirea subiectelor in sali, numai dupa ce cadrele didactice care supravegheaza in sala au verificat identitatea candidatilor si completarea corecta a tuturor datelor prevazute si dupa ce supraveghetorii semneaza in interiorul portiunii care urmeaza a fi sigilata. Pentru lipirea coltului lucrarii se va folosi lipici sau acelasi tip de etichete autocolante pentru toate centrele de examen dintr-un judet. Presedintele comisiei va semna si va pune stampila tip Bacalaureat 2005 - C.E. peste coltul inchis si lipit al lucrarii. Aceste operatii se vor incheia inaintea iesirii primului elev din sala de examen. Pentru ciorne, candidatii vor primi coli obisnuite de hartie, marcate cu stampila. Exact aceeasi operatiune va avea loc la fiecare proba scrisa care va urma in cadrul bacalaureatului. Tinerii nu pot parasi centrul de examen decat cel mai devreme dupa o ora si jumatate de la distribuirea subiectelor in sali. Punctajul acordat fiecarui subiect se va transmite candidatilor odata cu subiectul, iar baremul de evaluare va fi afisat la avizierul centrului de examen dupa incheierea probei scrise. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, socotit din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrarii scrise, candidatii folosesc numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar acestia nu vor avea voie sa foloseasca alta hartie decat cea distribuita de supraveghetori.

Ce urmeaza

Miercuri, 6 iulie, este programata proba obligatorie a profilului, cei mai multi candidati vor sustine examenul la matematica iar subiectele vor fi diferentiate in functie de profilul fiecarui absolvent. Lucrurile vor deveni mult mai complicate odata cu apropierea de cea de-a treia proba, cea optionala a profilului, deoarece candidatii la bacalaureat au ales peste 30 de discipline la care vor sustine examen. Emotiile absolventilor de liceu se vor apropia de final odata cu ultima proba, deoarece majoritatea candidatilor au ales sa dea bacalaureatul la educatie fizica si sport. Conform calendarului, pe data de 11 iulie, absolventii de liceu vor afla ce note au obtinut la toate probele scrise, inclusiv media finala a bacalaureatului, medie care ii va ajuta pe acestia la admiterea in facultate.
(M.R.)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014219 (s)