National

Prima reactia a lui Petre Roman dupa anuntul ANI ca nu mai e deputat

Publicat: 12 ian. 2015
1

Deputatul PNL, Petre Roman, a declarat luni ca procesul sau cu Agentia Nationala de Integritate este in curs, mentionand ca a contestat raportul Agentiei in cazul sau si subiectul se discuta marti in instanta.

Roman a fost intrebat cum vede anuntul ANI, care cere revocarea sa din calitatea de deputat invocand o adresa a Curtii de Apel din care reiese ca nu a contestat raportul ANI privind incompatibilitatea in termenul prevazut de lege.

„Anuntul nu-l inteleg deloc pentru ca procedura e in curs. Chiar maine are loc la Tribunal o discutie despre cererea mea de contestare”, a raspuns Roman.

Citeste si Mandatul lui Klaus Iohannis, sub semnul incompatibilitatii. Ramane sau nu la

Intrebat daca a contestat raportul la Curtea de Apel sau la Tribunal, deputatul PNL a mentionat ca actiunea a fost facuta in instanta de avocati la instanta competenta.

El a fost intrebat cum isi explica anuntul ANI cu privire la faptul ca nu ar fi contestat la Curtea de Apel raportul Agentiei in termenul prevazut de lege.

„E o chestiune strict de procedura. Deci procedura exista si merg inainte, e in curs. A intervenit la un moment o chestiune de termene si ei confunda, probabil de la asta au plecat. Dar procedura exista, contestatia exista si chiar maine se discuta”, a mai spus deputatul PNL.

Citeste si Parlamentarii incompatibili vor sa schimbe Legea ANI

Agentia Nationala de Integritate (ANI) cere Camerei Deputatilor revocarea din functie a lui Petre Roman, dupa ce a constatat incompatibilitatea acestuia, iar raportul a ramas definitiv, Curtea de Apel Bucuresti anuntand ca nu a fost facuta nicio contestatie in acest caz.

ANI a cerut Camerei Deputatilor saptamana trecuta revocarea din functie a lui Petre Roman, gasit incompatibil de agentie in martie anul trecut.

Petre Roman a contestat raportul la Tribunalul Bucuresti, care i-a respins contestatia, instanta competenta in acest caz fiind Curtea de Apel Bucuresti, au precizat pentru MEDIAFAX surse oficiale. Raportul nu a mai fost contestat ulterior in termenul legal de 15 zile de la primire.

Citeste si ANI: Alti 13 alesi locali au fost declarati INCOMPATIBILI

„In vederea aplicarii sanctiunilor disciplinare, respectiv revocarea din functie si a interdictiei exercitarii unei functii sau demnitati publice pe o perioada de trei ani, agentia a comunicat Camerei Deputatilor raportul de evaluare a starii de incompatibilitate, emis la data de 12 martie 2014”, potrivit unui comunicat emis de ANI.

Cererea a fost facuta dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a comunicat ANI faptul ca pe rolul Sectiei a VIII-a de Contencios Administrativ si Fiscal nu exista nicio contestatie formulata de Petre Roman impotriva raportului de evaluare emis de Agentia Nationala de Integritate.

Adauga un comentariu