Actualitate

Prima reacție a Ioanei Mihăilă, după ce a fost propusă noul ministru al Sănătății: „Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat”

Publicat: 21 apr. 2021
Ioana Mihăilă la un eveniment organizat de cei de la USR PLUS
USR PLUS o propune pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru a prelua conducerea acestei instituții. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîțu

Uniunea Salvați România PLUS o propune pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru a prelua conducerea acestei instituții. Propunerea a fost înaintată premierului României, Florin Vasile Cîțu.

Ioana Mihăilă a avut o primă reacție după ce a aflat că a fost propusă de USR PLUS pentru a prelua funcția pierdută de Vlad Voiculescu. Aceasta a menționat faptul că prioritatea sa va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete. De asemenea, Mihăilă a transmis că va rămâne consecventă angajamentelor pe care și le-a asumat în momentul preluării funcției de secretar de stat în cadrul MS.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă.

Averea Ioanei Mihăilă

Ioana Mihăilă deţine mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală

Din declarația de avere aflăm că Ioana Mihăilă, medic endocrinolog, are mai multe locuințe: în 2005 și-a cumpărat un apartament, apoi în 2012, o casă, în 2013, altă casă, în 2015 i-a fost donat un spațiu comercial / de producție de 437 metri pătrați, iar în 2019 a cumpărat o nouă casă.

Ioana Mihăilă a câştigat 14.400 de lei anul trecut ca endocrinolog la Dermalite SRL, de la care a încasat şi dividende de 137.000 de lei. Soţul său a obţinut 14.400 de lei ca medic specialist radiologie la Osteoprotect SRL, de unde a încasat şi dividende.

CV-ul poate fi consultat aici: http://www.ms.ro/wp-content/uploads/2021/04/CV_Ioana-Mihăilă-anonimizat.pdf

Klaus Iohannis, despre schimbarea din funcție a fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu: „A fost corectă!”

Președintele Klaus Iohannis a fost interpelat astăzi, 21 aprilie 2021, în cadrul unei conferințe de presă despre schimbarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, iar acesta a menționat faptul că această decizie a fost una corectă.

„Despre numirea noului ministru veți afla pe parcursul zilei planificarea noastră și vom vorbi mai în detaliu atunci. Modificarea din Guvern care a fost făcută a fost corectă!”, a spus Klaus Iohannis.

Vlad Voiculescu, demis de Florin Cîțu după gafa făcută de Andreea Moldovan

Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu în data de 14 aprilei 2021. Decizia este una oficială şi a fost transmisă președintelui Klaus Iohannis pentru a o semna. Interimatul este ținut de prim-ministrul României.

Totul a venit după ce Andreea Moldovan ar fi semnat un ordin legat de noile criterii de carantinare. Discutăm despre faptul că ordinul este unul ilegal pentru că secretarul de stat nu avea dreptul să il semneze, iar aceasta nici nu s-a consultat cu premierul Cîțu cu privire la acest document.

Comentarii
  • a terminat medicina la oradea ??!!! este ca si „eroii” tincu,mrinescu ,mahler la privat cu rezidentiat stampilat de univ carol sa duca lumea in eroare !!! faculta ,oradea,craiova,brasov sunt ca Apolonia lui raposatu burlea la iasi !!!

  • Cu aceasta foanfa (cu un CV de un sfert de pagina) ministru al sanatatii vom ajunge pe cele mai inalte culmi de progres si civilizatie! Atat a putut si latrina politica useereeminus sa propuna, o habarnista care nu a condus nici macar o clinica de spital sau o asociatie de bloc in viata ei. Coalitia dezastrului merge cu genocidul inainte! Si cu plavanul tradator de la coceni ranjind sinistru si acceptand marlania fara margini a mizeriei infecte de useereeemiinuus!

  • Prima reactiei a foanfei: Vaaaai tuuuu, nu credeam ca sunt destul de proasta si habarnista incat sa ma calific pentru aceasta functie din partea useeereee miiinus! Multumesc bârnă și ciocloș, sa treceti pe la mine sa va mai lustruiesc un pic bastoanele ca sunteti niste adevarati barbati de stat!

Adauga un comentariu