Actualitate

Prima reacție a lui Ludovic Orban, după ce Renate Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului

Publicat: 16 iun. 2021
Ludovic Orban, președintele PNL într-o coferință de presă
Ludovic Orban a izbucnit după ce Cîțu și-a anunțat parteneriatul cu Bolojan

Revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului a fost făcută în conformitate cu procedurile constituţionale, urmând ca până la sfârşitul sesiunii parlamentare să fie numită o nouă persoană în această poziţie, a transmis, miercuri, 16 iunie 2021, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

„Astăzi, în baza raportului întocmit de Comisiile juridice ale celor două Camere ale Parlamentului, plenul Parlamentului a hotărât revocarea din funcţia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber, pentru motive care ţin de încălcarea Constituţiei şi a legilor ţării. Este o decizie care a fost luată în conformitate cu procedurile constituţionale şi legale, care are o fundamentare şi are un raport al Comisiilor juridice prin care se precizează clar încălcările Constituţiei şi legislaţiei care au stat la baza revocării”, a declarat Orban la finalul şedinţei Camerelor reunite ale Parlamentului.

Noul Avocat al Poporului va fi numit curând

Mai mult decât atât, Ludovic Orban a adăugat că săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului, „o procedură care este prevăzută în Constituţie, în lege, în regulamentele comune”.

„Vom derula această procedură astfel încât, până la finalul sesiunii parlamentare, să reuşim în cadrul unei şedinţe comune a celor două Camere ale Parlamentului numirea unui Avocat al Poporului. (…) Când vom lua decizia, o vom face publică. (…) Nu este nicio încălcare a statului de drept”, a adăugat Orban.

Deputaţii şi senatorii au votat, astăzi, proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber de la conducerea instituţiei Avocatul Poporului, înregistrându-se 247 de voturi „pentru”, 32 ‘împotrivă’, iar un parlamentar nu a votat.

Comisia Juridică din Parlament a dat aviz pozitiv pentru schimbarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului

Reamintim faptul că astăzi, în cadrul şedinţei din Comisia Juridică din Parlament s-a avizat pozitiv schimbarea din funcţia de Avocat al Poporului a Renatei Weber. Astfel, parlamentarii se vor reuni pentru a vota în consecinţă. Prezentă la şedinţă, Avocatul Poporului a transmis faptul că, pentru ea drepturile şi libertăţile cetăţeneşti sunt lucruri sfinte şi nu s-a abătut de la credinţele pe care le are.

„Uitându-ne pe ceea e e precizat în cererea de revocare, daţi-mi voie să le iau aşa pe rând, dacă o interesa pe cineva. Şi asta e adevărat. Primul reproş care mi se aduce este că nu am transmis Parlamentului şi Guvernului un raport special şi recomandări cu privire la problemele din sistem constatate în urma cazului crimelor de la Caracal. Dacă mi-aţi fi oferit posibilitatea să aduc, să xerocopiez şi să înmânez multitudinea de acţiuni făcute de noi, aţi fi văzut că şi instituţia Avocatului Poporului şi eu personal am încercat să facem puţină lumină.

Faptul că nu am produs un raport special pe acest caz ca atare nu e o încălcare a legii, pentru că noi nu avem o obligaţie legală de a produce nişte rapoarte tematice decât dacă Parlamentul României solicită acest lucru. Din 1976 până astăzi niciodată Parlamentul nu a cerut Avocatului Poporului să producă un raport special”, a transmis Renate Weber.

Comentarii
  • Nu-ti este rusine betivanule,tu ai incalcat Constitutia si legile tarii impreuna cu o parte din sleahta din care faci parte.O sa te vedem in curand sutat afara ,nemernicule!

  • Vorbim pe net și atât, nu misca nimeni un deget, salarii mici, preturi mai mari ca-n alte tari cu venituri mari, standard dublu la alimente- mâncăm toate resturile altora, alocații pentru copii cand o, la pensie o să iasă cine o da Domnul , dar daca am ieși în stradă câte zece mii de oameni in fata fiecărei primării sau prefecturi cu părul în mâna ar tremura cacatul in ei, așa facem nani și ăștia ne-o trag cu vreau ei cu zâmbetul pe buze- vedeți ce nulitatine conduc?

  • Rușine! Când o persoana vrea sa lucreze și în favoarea cetățeanului, indiferent de funcția pe care o are, este imediat desființat și înlăturat. Sa meargă Orban, Barna, Dragu și mulți alții în locul d-nei Renate, poate ei vor lucra corect măcar o zi ca av poporului ca în functiile pe care le au avut și le au în prezent ne au distrus. Nu le pasa de cetateni, măcar de cei ce i au votat.

  • D,a,acesti nemernici nu au ce cauta la guvernare!Sunt cu mult in feriori PSD/istilor!Nu au demonstrat nimic panaacum,ca puteau fi mai BUNI decat PSD,dar nu au oameni caresa gandesca.!!Orban,Barna,Ciolos,s.a.,plecati cci duceti Romania de rp.Rusine sava fie inclusiv penalilor ieseni!!! Balaban Gh.Barlad

  • Foarte bine. Trebuia dată jos Ea apăra doar pesedeii cu pensiile lor speciale și imunități parlamentare. Nu vedea oamenii cinstiți și abuzurile împotriva lor.

  • Cine nu este in stare sa faca ceva bun, darama ce au facut altii. La fel si astia. Atat pot ei – sa darame si sa vanda ce a mai ramas al tarii. Niste neputinciosi.

  • Foarte bine,era o sinecura psd-ista,care lucra la comanda thiganului de ciolacu,asteptam schimbari si la curte constitutionala care e condusa de un securist,comunist,fost procuror pe vremea lui ceasca

  • Pai Renate Weber a fost euro-parlamentar, din partea PNL. Este o sorosista get-beget, o oengista la Open Society, si pe la Helsinki Federation for Human Rights (Vienna) parca. Pai daca si pe una ca ea le-a casunat penelistilor si useristilor, atunci s-o puna pe madam Pruna de la USR, aia care a fost ministra la justitie, si a terminat dreptul la Universitatea Ecologica!!! Weber, sorosista, sorosista, dar a terminat dreptul la Universitatea Bucuresti. A fost membra in comisia LIBE din parlamentul european. Tine totusi la profesionalism.

  • Da, bai Sica!!! Bine ca se pensioneaza Hosu de la DIICOT la 49 de ani cu o pensie de 23000 pe luna, mai mult decat castig eu si toate neamurile mele la un loc !!! Pe tine te doare madam Weber! De fapt nu pe tine, pe useristi, dar tu le tii partea ca sa nu-ti pierzi scaunul. Ai sa duci PNL-ul in cap de tot pentru scaunul ala de care te-ai lipit.

  • Elena, proasta satului, dar numai pesediștii au pensii speciale și imunități? Dacă tu, toanta Universului, nu știi că cele mai…speciale pensii au magistrații, înseamnă că ești cu pluta. Și află, neinstruit-o, că magistrații nu sunt nici pesedei, nici liberali, nici comuniști nici useriști ca tine.

Adauga un comentariu