National

Prima reacţie a Partidului Social Democrat după atacul lui Klaus Iohannis

Publicat: 30 iul. 2020
Prima reacţie a Partidului Social Democrat după atacul lui Klaus Iohannis
Prima reacţie a Partidului Social Democrat după atacul lui Klaus Iohannis

Partidul Social Democrat a reacționat, joi, 30 iulie 2020, după atacul președintelui Klaus Iohannis. Acesta din urmă acuza gruparea social democrata de creşterea cazurilor de bolnavi Covid-19 pe teritoriul României.

PSD a reacţionat după atacul lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a susţinut astăzi, 30 iulie 2020, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni. Acesta a precizat că formaţiunea social democrata a tergiversat intrarea în vigoare a noii legi ce face referire la carantină şi izolare.

„PSD a creat intenționat o criză sanitară pentru ca la sfârșit să vină și să critice Guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate”, a spus, joi, Klaus Iohannis. Președintele a acuzat PSD că a tergiversat intrarea în vigoare a noii legi referitoare la carantină și izolare.

Lucian Romașcanu a oferit primele declarații

Senatorul Lucian Romașcanu a declarat că Klaus Iohannis a pierdut controlul rațiunii și a avut o ieșire necontrolată și nervoasă la televizor. Purtătorul de cuvânt al PSD îl consideră vinovat pe șeful statului și Guvernul PNL a scăpat de sub control situația cu pandemia cu noul coronavirus. Acuzația vine după ce Cabinetul Orban conduce Direcțiile de Sănătate Publică și celelalte organizații.

„După ce Guvernul lui a pierdut controlul pandemiei, acum Iohannis a pierdut și controlul rațiunii. A avut o ieșire necontrolată la televizor, extrem de nervos, după dezastrul declarației de ieri, unde a fost criticat de toată lumea. România s-a săturat să audă PSD e de vină”, a zis senatorul Lucian Romașcanu.

„Să fie clar: vinovat e Iohannis, vinovat e Guvernul PNL”, a spus acesta, adăugând ulterior: „Aceasta este prima minciună a domnului Iohannis care trebuie demontată. Guvernul PNL a scăpat situația de sub control cu pandemia. Ei controlează DSP-urile, ei au ISU, Ministerul Sănătății, ei conduc Ministerul de Interne. Și nu fac nimic! De aceea ne aflăm în această situația din care nu mai putem ieși. Acest Guvern incompetent și criminal este de vină pentru această criză fără precedent!”.

Romașcanu a dezmințit și afirmația președintelui privind calendarul depunerii și votării legii privind carantinarea și izolarea persoanelor infectate cu noul coronavirus. Legea a fost trimisă pe 6 iulie, iar în Parlament a ajuns în data de 7 iulie. Pe data de 9 iulie legea a fost adoptată de Camera Deputaților. Astfel, președintele susținând că este necesară o dezbatere pe această lege controversată.

„A doua minciună este legată de calendarul depunerii și votării legii privind carantinarea și izolarea. Guvernul trebuia să trimită legea imediat după 25 iunie, când s-a pronunțat Curtea Constituțională. Așteptarea până la motivarea Curții nu este decât o explicație a eșecului. Au trimis legea de abia pe 6 iulie, pe 7 iulie a ajuns în Parlament. Pe 9 iulie, în mai puțin de 24 de ore, a fost adoptată de Camera Deputaților, tocmai pentru a ne mișca cu rapiditate. Însuși președintele Iohannis a spus că e nevoie de dezbatere pe această lege. (…) A treia minciună este legată de numărul de infectări.

(…) Ceea ce face domnul Iohannis este să apere acest Guvern. Cum să aperi incompetența?! (…) Cum să aperi nepotismele?! (…) Cum să aperi hoția?! Toate aceste lucruri îl decredibilizează pe domnul Iohannis”, a spus Romașcanu.

Adauga un comentariu