National

Prima reactie de la Cotroceni cu privire la gratierea lui Becali

Publicat: 21 mai 2013
1

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, astazi, ca procedura gratierii este complicata, se face o analiza, este vorba de un dosar intreg, nu decide pur si simplu presedintele, scrie Mediafax.

Intrebat despre eventuala solicitare a gratiere a lui George Becali, Sebastian Lazaroiu a raspuns: „Nu o sa ma pronunt pe o chestiune ipotetica. Sigur, e dreptul oricarei persoane condamnate sa ceara aceasta gratiere, dar e o intreaga procedura care trebuie urmata. Repet, asta-i o declaratie de intentie, n-am vazut inca cererea de gratiere„.

Consilierul prezidential precizeaza ca procedura este complicata.

„Se face o analiza, e o procedura complicata cu gratierea, nu decide pur si simplu presedintele, asa ca e Gigi Becali sau ca e X sau e Y, se fac niste analize, e un dosar intreg acolo, se iau niste avize si in final, sigur, presedintele e cel care decide. Dar e greu de analizat parcursul asta inainte sa stii ce contine dosarul respectiv”, a afirmat Lazaroiu la RFI.

Parlamentarul George Becali a declarat, luni, dupa anuntul privind condamnarea sa, raspunzand unei intrebari, ca nu exclude varianta de a cere presedintelui Traian Basescu gratierea sa, mentionand ca se simte tradat de statul roman si ca va utiliza toate mijloacele legale impotriva sentintei.

Intrebat daca ia in calcul sa ceara sa fie gratiat de catre seful statului, Becali a raspuns ca la acest demers s-a gandit prima data dupa aflarea sentintei.

„Pai prima data la asta m-am gandit”, a spus Becali, care nu s-a aratat deranjat de faptul ca este nevoit sa apeleze la presedintele Traian Basescu, desi s-a declarat a fi impotriva acestuia.

Intrebat daca se pune astfel la dispozitia lui Traian Basescu, desi anterior era impotriva sefului statului, Becali a spus: „Dar de ce sa nu? Si care e treaba? Ce, mi-e rusine? Mi-e rusine sa cer libertatea mea pentru familia mea? Care e treaba? Ce, un act crestinesc, ti-e rusine sa-l ceri? Sau ce, daca-l face, un act crestinesc, ii e rusine?”.

Becali a spus ca va face orice pentru a fi liber.

„Toate demersurile pe care le pot face – smerenie, orice – le voi face pentru ca sa fiu liber pentru familia mea. Nu-mi cad galoanele daca cer. Se poate? E legal? Se intampla sa ceri presedintelui gratierea? Eu o cer. Vrea – bine, nu vrea sa o dea – iar bine”, a mai spus Becali.

Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina au primit cate doi ani de inchisoare, tot cu executare.

Adauga un comentariu