Eveniment-Social

Prima sanctiune in cazul accidentului din Fundatie

Publicat: 12 mai 2011
1

@ Regia Autonoma de Transport Public a dat prima sanctiune in cazul groaznicului accident din Fundatie @ Vatmanul Cristian Diaconu a fost amendat cu retinerea a 10% din salariu pentru o perioada de o luna @ Sanctiunea este disciplinara si a fost aplicata in urma declaratiilor date de martori dupa tragedie, dar mai ales a expertizelor tehnice efectuate la tramvai @ De asemenea, sefii Regiei urmeaza sa ia toate masurile pentru recuperarea pagubelor rezultate in urma accidentului

Vatmanul Cristian Diaconu, cel care a condus tramvaiul implicat in groaznicul accident din Fundatie, de pe 21 martie, a fost sanctionat. Este prima masura oficiala luata de autoritati dupa producerea accidentului in care o persoana si-a pierdut viata, alte sapte au ajuns la spital, iar sase masini si un autobuz au fost distruse. Sanctiunea aplicata de reprezentantii Regiei Autonome de Transport Public (RATP) presupune diminuarea salariului vatmanului cu 10% pentru o luna de munca. Practic, acesta va ridica de la casierie cu 100 de lei mai putin. Sanctiunea este doar una disciplinara, luata in baza prevederilor Regulamentului de Ordine Interioara (ROI) a RATP, si a fost aplicata la 30 de zile de la producerea tragediei. Conform Deciziei 221, din 20 aprilie 2011, a conducerii Regiei, „se sanctioneaza cu reducerea salariului in proportie de 10% pe una luna, dl Diaconu Dumitru Cristian, vatman, pentru incalcarea regulamentului si disciplinei in exploatarea si administrarea mijlocului de transport, precum si siguranta acestora”.
Mai mult, la articolul 2 al prezentei decizii, sefii RATP au afirmat ca urmeaza sa ia toate masurile necesare pentru recuperarea pagubelor produse. „Acest accident a fost analizat si din punct de vedere disciplinar. Autoritatile care investigheaza latura penala a accidentului vor stabili a cui este vina. Noi am deschis un dosar disciplinar in conformitate cu prevederile ROI ale RATP. Avand in vedere declaratiile date de martori imediat dupa accident, dar si rezultatul expertizelor tehnice efectuate la vagonul implicat in accident, am ajuns la concluzia ca vinovat, din punctul nostru de vedere, este vatmanul. Pagubele vor putea fi calculate doar dupa finalizarea anchetei, cand se va putea interveni la tramvai. Acesta este in continuare sigilat in hala”, a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.
Ancheta in cazul accidentului continua, Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi urmand sa se pronunte. De altfel, procurorii au solicitat odata incarcerarea vatmanului Cristian Diaconu, dar judecatorii au decis cercetarea lui in libertate. De atunci, a fost efectuata o noua expertiza tehnica la sistemele de franare ale tramvaiului, dar si la liniile din Fundatie, in zona in care s-a produs accidentul. Rezultatele testelor facute de o comisie condusa de dr. ing. Dionisie Lefter au fost puse in aceasta saptamana la dispozitia procurorilor.
Imprejurarile in care s-a produs tragedia din Fundatie sunt in mare parte neclare, in lipsa unei dinamici a accidentului. Mai mult, camerele de luat vederi din zona ale Politiei Locale nu erau puse in functiune exact in ziua fatidicului accident.

Comentarii
  • Danut dragule, odihneste-te in pace, moartea ta a fost „pretuita”, auzi nesimtire, 100 lei. frateeeeeee, unde dracu traim?

  • s-a autosesizat cineva din cadrul Politiei Locale sau cine naiba gestioneaza camerele alea de supraveghere, fix atunci nu functionau… oare ne credeti asa prosti pe toti? vrajeala la maxim!

  • d-le vatman proaspat sanctionat, la multi ani copilului dvs, ca idee, in perioada in care savurati tortul cumparat din Carrefour, copii ramasi fara tata „serveau” coliva praznicului de 40 zile al tatalui lor. somn usor!

Adauga un comentariu