National

Prima sanctiune in cazul crimelor de la Sapoca. Cu cat a fost amendat medicul de garda de la spital

Publicat: 19 aug. 2019

Medicul de garda de la Spitalul de Psihiatrie Sapoca a fost amendat de Directia de Sanatate Publica Buzau cu suma de 1.000 de lei, pentru ca a internat un alt pacient in acelasi pat cu barbatul care a atacat 13 persoane, omorand cinci.
Directorul DSP Buzau, Cristina Ungureanu, a declarat, luni, ca medicul de garda a primit o amenda in valoare de 1.000 de lei pentru ca a pus doi pacienti intr-un pat.

A murit a cincea persoana dupa MACELUL de la Sapoca. Managerul spitalului si-a dat demisia, iar Sorina Pintea anunta ca va depune plangere penala

„Luni a fost incheiat procesul verbal. A fost aplicata o sanctiune de 1.000 de lei medicului de garda pentru nerespectarea structurii spatiale functionale a compartimentelor in conformitate cu structura aprobata”, a declarat Ungureanu.

Aceasta a mai precizat ca s-a dispus, ca masura, sesizarea comisiei de disciplina care sa verifice ce s-a intamplat in acea noapte, cand unul dintre pacienti a atacat 13 persoane, dintre care cinci au murit. Surse din randul cadrelor medicale au mentionat ca barbatul care a atacat bolnavii cu stativul pentru perfuzii si-a dat acordul in acea seara sa fie adus, in patul sau, un alt pacient, acesta fiind lucid si cooperant dupa internare. Ministrul Sorina Pintea a spus ca, pe scara ierarhica, toti angajatii Spitalului de Psihiatrie Sapoca vor raspunde pentru tragedia de la Buzau. Un barbat in varsta de 38 de ani din localitatea Sageata, judetul Buzau, a atacat cu un stativ, in noaptea de sambata spre duminica, 13 pacienti ai Spitalului de Psihiatrie Sapoca. Cinci dintre acestia au murit, iar alti opt unt raniti. Barbatul a fost prins in curtea spitalului de un echipaj de politie care se era in zona.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit