Local

Prima ședință de Consiliu Local din 2021. Echipamente de protecție pentru COVID-19 la școlile din municipiul Iași – LIVE VIDEO

Publicat: 10 ian. 2021
elevi cu mască în clasă
Numărul elevilor și al profesorilor infectați cu noul coronavirus a crescut

O primă ședință de Consiliu Local în noul an 2021 va avea loc la Primăria Iași în cursul săptămânii următoare. Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare vor figura o serie de proiecte de hotărâre legate de măsuri împotriva virusului COVID-19 la școlile din municipiul Iași. Consilierii locali vor discuta și alte proiecte de hotărâre în ședința desfășurată în sala primăriei

Aleșii din Palatul Roznovanu se vor reuni într-o primă întâlnire pe anul 2021. În cursul zilei de 11 ianuarie 2021, de la ora 10:00, consilierii locali vor analiza mai multe proiecte de hotărâre. Un altfel de proiect vizează achiziția de materiale sanitare pentru școlile din municipiul Iași, materiale destinate luptei împotriva virusului COVID-19. Astfel, în prima ședință de Consiliu Local din 2021, aleșii Iașului vor analiza distribuirea a peste 1,5 milioane de măști de protecție în unitățile școlare. Valoarea investiției este de 364 de mii de lei.

UPDATE: A început ședința de Consiliu Local

Ședință de Consiliu Local în 2021. Iată proiectele de hotărâre de la Primăria Iași

Fondurile pentru achiziția măștilor provin din cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

„Dreptul la învățătură, prevăzut de Constituția României, a fost restrâns prin declararea stării de urgență, potrivit decretului semnat de președintele Klaus Iohannis. Educația la distanță este o principală problemă ridicată de pandemie. Asigurarea procesului educațional în funcție de scenariile în care se află școala a devenit o sarcină importantă pentru a preveni răspândirea virusului”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi analizat în ședința de Consiliu Local de la Primăria Iași.

Primăria Iași cere redeschiderea școlilor din oraș

Municipalitatea ieșeană a demarat proiectul pentru a acoperi necesarul de măști de protecție în toate unitățile de învățământ din oraș.

„Luând în considerare că în această perioadă elevii au încercat să se adapteze la metodele de examinare prin platformele existente on-line, a rezultat că nu toate materiile pot fi predate prin acest sistem. Este necesară întoarcerea elevilor în școală și adoptarea unor măsuri de protecție a virusului COVID-19 și limitarea răspândirii acestuia. O soluție la aceste probleme o reprezintă achiziționarea unui număr de 1.530.000 bucăți măști pentru elevii din clasele 0-IV, V-VIII și anii terminali”, se mai arată în proiectul de hotărâre analizat de Consiliul Local.

Ministrul Educației: Școlile ar putea fi redeschise din luna februarie 2021

Prin prima ședință de Consiliu Local pe 2021, municipalitatea pregătește redeschiderea școlilor din Iași. De altfel, prof.univ.dr. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că există posibilitatea ca școlile să poată fi redeschise din luna februarie 2021, adică cu semestrul 2. Și conducerea municipalității a trimis o adresă către Minsterul Educației în care a solicitat redeschiderea școlilor, odată cu scăderea cazurilor de COVID-19 din ultima perioadă.

Adauga un comentariu