Eveniment-Social

Prima victima a zapezii, la Iasi. Schimbare de sef la o societate din subordinea Consiliului Judetean. A intervenit si prefectul

Publicat: 10 ian. 2017
1
@ Autoritatile Iasului au ajuns sa se razboiasca la cutite pe deszapezirea drumurilor din judet @ Pentru ca timp de cateva zile la rand unele artere din judet au ramas blocate de nameti, la varful Consiliului Judetean s-a iscat un scandal urias @ In acest caz a intervenit si prefectul judetului @ De ieri, Directia Judeteana de Drumuri are o noua conducere @ Aceasta a fost insa instalata dupa un scandal urias in plenul Consiliului Judetean 
 
De ieri, Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor Judetene are o noua conducere. Daniel Achitei, consilier personal al presedintelui Maricel Popa, a fost numit ca sef interimar la Directia de Drumuri, dupa ce a primit votul de incredere din partea consilierilor judeteni. La mijloc a fost insa un scandal urias, dupa ce firmele care se ocupa de deszapezirea drumurilor nu au reusit sa faca fata, iar unele artere au ramas blocate. In aceste conditii, prefectul Marian Grigoras a cerut ieri demiterea directorului Sorin Babliuc, pentru gestionarea proasta a deszapezirii.

„Având în vedere ca pâna în acest moment nu au fost deblocate integral drumurile judetene si nici nu au fost montate dispozitivele GPS pe utilajele de deszapezire, am solicitat domnului presedinte al Consiliului Judetean Iasi demiterea directorului de la Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi si luarea unor masuri ferme în gestionarea corespunzatoare a contractului de deszapezire”, a spus prefectul Marian Grigoras. La cateva zeci de minute distanta, presedintele Maricel Popa a convocat o sedinta extraordinara pentru inlocurirea sefului de la Drumuri, insa scandalul abia avea sa inceapa. 
 

De altfel, consilierii PMP si PNL au cerut explicatii din partea sefului CJ cu privire la cei care se fac vinovati de deszapezirea deficitara. „Cred ca avem o problema cu totii, pentru ca nu reusim sa facem ca lucrurile sa mearga bine si ca nu se poate circula in conditii normale peste tot. Nu este posibil ca oamenii care lucreaza in acest sector sa-si ia concedii. Suntem 37 de oameni in CJ si toti ne putem implica in organizarea directiilor. Nu doar presedintele sa decida”, a spus liberalul Vasile Cotiuga. In plus, opozitia a fost de acord cu demiterea lui Babliuc, nu si cu numirea lui Achitei. 
Se cauta vinovatii
 
Maricel Popa a aratat ca de vina pentru situatia aparuta este fosta conducere sub comanda lui Antoaneta Manolache. In mandatul acesteia s-au luat multe concedii medicale si de odihna, iar Directia a avut de suferit, In plus, nici contractul de deszapezire nu a fost facut corespunzator, iar judetul s-a trezit cu unele firme care nici macar nu dispuneau de utilajele neecesare.   
„Nu sunt comunitati izolate in prezent, in judet. Am actionat pe toate drumurile. Am mai ramas cu trei tronsoane astazi (ieri-n.r.), dar se lucreaza la deszapezirea lor. Noi am prioritizat accesul Salvarii acolo unde a fost cazul. Unii primari mi-au cerut sa deszapezim drumurile comunale, insa nu s-a putut interveni. Consiliul Judetean, prin Directia de Drumuri, nu are niciun utilaj si nu s-a putut interveni. Contractul incheiat cu operatorii privati trebuie respectat ca la carte. Sunt deficiente constatate la Directia de Drumuri, de organizare, multi ingineri sau consilieri de specialitate de acolo si-au luat concedii exact in aceasta perioada. Vorbesc de cele medicale sau cele de odihna si a fost o criza de personal”, a mentionat Maricel Popa. 
 
Acesta a aratat ca va lua si o serie de masuri mai drastice impotriva celor de la Drumurile Judetene pentru haosul creat. „Noi, cei de la CJ, am asigurat dispeceratul si de aceea am decis sa demitem conducerea de la Drumuri si sa aducem o alta echipa pentru a reorganiza situatia. Am intrerupt concediile de odihna si voi trimite acasa la cei care au medical o comisie, sa vad ce se intampla, si vom lua masuri drastice. Unii consilieri din opozitie au amanunte cu privire la ceea ce s-a intamplat si bat din palme pe necazurile oamenilor, pe care le-au politizat. I-am rugat sa inceteze campania si sa ne apucam de treaba. Am trimis Corpul de Control la Directia de Drumuri si vom avea in maxim o saptamana un raport cu privire la faptul ca nu s-au incheiat licitatiile la timp sau invitand doar unii operatori. Eu am mostenit o stare de fapt. Foarte tarziu, fosta directoare Antoaneta Manolache a lansat licitatia, ce a fost apoi anulata in noiembrie, si apoi am grabit lucrurile. Termenul legal a fost pe 30 decembrie, a fost o oferta neconforma si apoi am trecut la incredintare directa”, a mai spus seful judetului.
Adauga un comentariu