Local

Prima zi a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a adolescenților a fost un dezastru! În centrele de imunizare din Iași nu și-a făcut prezența niciun copil. Col. Iulian Pleșescu: „Poate zilele următoare vom avea un impact mai bun sau măcar în weekend, când copiii au liber de la școală”

Publicat: 03 iun. 2021
Centre de vaccinare de la Spitalul Militar, de la Cinema
Pe data de 2 iunie 2021 a fost prima zi a campaniei de imunizare împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta de peste 12 ani. În centrele de vaccinare din Iași nu și-a făcut prezența nicun copil

Ieri a fost prima zi a campaniei de imunizare împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 – 15 ani cu serul Pfizer. În centrele din Iași a fost dezastru, deoarece niciun adolescent nu s-a prezentat la vaccinare. De la debutul campaniei de vaccinare, în județul Iași doar copiii cu vârsta de peste 16 ani s-au imunizat cu serul Pfizer. Pe data de 1 iunie 2021 au fost vaccinate 2.069 de persoane, cu 210 mai puține decât în ziua precedentă

Prima zi de a campaniei de vaccinare împotrica COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani a fost un dezastru. La centrele de imunizare din județul Iași nu s-a prezentat niciun copil. La punctul de vaccinare fără programare de la Spitalul Militar din Iași, niciun părinte nu și-a adus copilul la imunizare, chiar dacă centrele sunt pregătite pentru cei mici, iar medicii îi așteptă nerăbdători.

„Noi am primit instrucțiunile prin care ni se explică practica de imunizare a adolescenților cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, însă în prima zi de campanie nu a venit nimeni. Poate zilele următoare vom avea un impact mai bun sau măcar în weekend, când copiii sunt liberi de la școală. Probabil că părinții mai așteaptă, să se mai informeze sau nu știu care este motivul pentru care au ezitat să vină din prima zi a campaniei. Cred că ar fi mai bine atât pentru părinți, cât și pentru cei mici ca vaccinarea să se efectueze în cabinetele școlare. Noi îi încurajăm pe toți să se prezinte la vaccinare, atât adulți, cât și copii. Imunizarea minorilor se poate face doar cu acordul părinților”, a declarat col. Iulian Pleșescu, reprezentantul Spitalului Clinic Militar de Urgență din Iași.

La centrul de imunizare anti-COVID-19 de la Cinema «Victoria», situația a fost aceeași.

„Adolescenții de peste 16 ani au fost la vaccinare, însă cei cu vârste între 12 și 15 ani nu s-au prezentat la imunizare. Noi îi așteptăm. Au fost părinți care au întrebat despre vaccinarea copiilor, dar doar atât”, a precizat medicul coordonator de la centrul de la Cinema „Victoria” Iași.

Vaccinul administrat adolescenților este Pfizer.

Doar 2.069 de persoane s-au imunizat pe data de 1 iunie 2021

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 desfășurată la nivelul județului Iași și până ieri, au fost efectuate 323.975 de vaccinări. Din acest număr total de persoane imunizate, 178.620 au fost vaccinate cu prima doză și 145.355 de persoane s-au prezentat pentru administrarea rapelului. Marți, 1 iunie 2021, au fost vaccinate 2.069 de persoane, cu 210 mai puține decât în ziua precedentă. Cele mai multe dintre persoane s-au vaccinat cu cea de-a doua doză- 1.449, și doar 620 cu prima. La centrul de imunizare împotriva COVID-19 de la Sala de sport a Colegiului „M. Sadoveanu” din Pașcani, str. Sportului, nr. 12, ieri erau disponibile cele mai multe locuri din județul Iași- 2008. Serul administrat în acest punct este Pfizer.

În localitățile ieșene unde populația este majoritară de etnie rromă, rata de vaccinare este de zero la sută. De la debutul pandemiei de COVID-19 și până ieri, 2 iunie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.333 de cazuri cu persoane infectate pozitiv. Numărul cazurilor confirmate pozitiv în județul Iași se menține scăzut. Ieri, 2 iunie 2021, o singură persoană a fost confirmată pozitiv față de ziua precedentă. Referitor la gradul de ocupare al paturilor, inclusiv cele ATI din spitalele suport COVID-19, ieri erau ocupate 66 de locuri din care 11 ATI.

Comentarii
Adauga un comentariu