News Flash:

Prima zi de înscrieri la Universitate, “sabotată” de adeverinţele de Bacalaureat

14 Iulie 2010
673 Vizualizari | 0 Comentarii
• conform comisiilor de înscriere, ieri nu s-au prezentat decat foarte puţini candidaţi pentru că încă nu se eliberaseră adeverinţele de promovare a examenului de Bacalaureat, astfel că dosarul era incomplet şi nu putea fi acceptat • fiecare facultate a ieşit la înaintare cu noutăţile pe care le-a pregătit pentru sesiunea de admitere din acest an, încercand să-şi sporească atractivitatea în randul absolvenţilor de liceu, iar cele care au un număr mai mare de locuri bugetate au un punct în plus faţă de cele la care s-a înregistrat concurenţă acerbă anii trecuţi

Doi, trei, maxim patru candidaţi în oricare dintre locaţiile de înscriere pentru admiterea la facultăţile din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava (USV), ieri, în prima zi a acestei sesiuni. Profesorii, văzand cate un adolescent mai buimac prin faţa clasei în care se desfăşurau înscrierile îl abordau cu repeziciunea unui animal de pradă în căutarea hranei, oferindu-i toate lămuririle necesare şi insistand, în acelaşi timp, să se înscrie pe loc, să nu mai aştepte zilele următoare, cand “aglomeraţia va fi mare”. In timp ce efectuam un tur al locaţiilor de înscriere am aflat şi motivul pentru care era aşa de pustiu în prima zi de înregistrare a candidaţilor care vor să urmeze cursurile uneia dintre cele nouă facultăţi ale USV. Conform comisiilor de înscriere, ieri nu s-au prezentat decat foarte puţini candidaţi pentru că încă nu se eliberaseră adeverinţele de promovare a examenului de Bacalaureat, astfel că dosarul era incomplet şi nu putea fi acceptat.
Printre cei care s-au perindat pe culoarele USV ieri s-au numărat proaspeţii absolvenţi de liceu, dar şi cateva persoane trecute de varsta tinereţii, ale căror diplome au fost acceptate fără probleme, dat fiind faptul că provin din promoţii anterioare.
Fiecare facultate a ieşit la înaintare cu noutăţile pe care le-a pregătit pentru sesiunea de admitere din acest an, încercand să-şi sporească atractivitatea în randul absolvenţilor de liceu, iar cele care au un număr mai mare de locuri bugetate au un punct în plus faţă de cele la care s-a înregistrat concurenţă acerbă anii trecuţi. Spre exemplu, Facultatea de Litere şi Ştiinţele Comunicării a decis că este cazul ca în acest an să schimbe modul de calcul al mediei de admitere. “Situaţia este diferită faţă de acum cinci-zece ani. Candidaţii au avut alte experienţe lingvistice, pe langă cele din şcoală, astfel că am decis să schimbăm modul în care se calculează media de admitere în acest an. Se iau în calcul media examenului de Bacalaureat şi media notelor anuale la limba şi literatura romană sau o limbă străină, la alegere, studiată în cei patru ani de liceu şi nici nu se mai ţine cont de limba pe care vor să o studieze în facultate. Din păcate, a trebuit să renunţăm la două specializări la care am muncit foarte mult – Limbi Moderne Aplicate şi Studii Americane – pentru că nu am avut candidaţi anul trecut”, a declarat conf. univ. dr. Simona-Aida Manolache, reprezentanta Facultăţii de Litere şi Ştiinţele Comunicării din cadrul USV, precizand că printre noutăţile facultăţii din acest an se încadrează şi masteratul la Didactica Limbilor Moderne, iar Catedra de franceză are patru coordonatori de doctorat, plasand Facultatea printre primele pe ţară, din acest punct de vedere.
(Sursa - Obiectiv)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3845 (s) | 22 queries | Mysql time :0.269323 (s)