Eveniment-Social

Prima zi de scoala

Publicat: 15 sept. 2009
1

• Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean, alaturi de primarul Gheorghe Nichita si prefectul Victorel Lupu, au participat la festivitatile prilejuite de inceperea scolii la Colegiul National • „Suntem la cea mai veche institutie de invatamant ieseana si participam la deschiderea anului scolar. Institutia noastra este garantia succesului in educatie prin rezultatele meritorii obtinute de elevii nostri pe care tin sa-i felicit. Le multumim dascalilor, elevilor si parintilor si ne dorim sa obtinem in continuare rezultate pe masura traditiei”, a declarat Cristina Valcu, directorul de la National • Desi sindicatele au amenintat cu boicotarea prezentei politicienilor la deschiderea noului an scolar, in numeroase cazuri, acest lucru nu s-a intamplat

Desi sindicatele au amenintat cu boicotarea prezentei politicienilor la deschiderea noului an scolar, in numeroase cazuri acest lucru nu s-a intamplat. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), alaturi de primarul Gheorghe Nichita si prefectul Victorel Lupu, au participat la festivitatile prilejuite de inceperea scolii la Colegiul National si la scolile generale George Cosbuc si Al. Vlahuta, din cartierul iesean Dacia, unde au fost inaugurate doua noi locatii pentru gradinite din fondurile municipalitatii. Conducerea Colegiului National a tinut sa le ureze un inceput de an scolar cu succes in special bobocilor care trebuie sa fie mandri ca studiaza la cea mai veche institutie de invatamant preuniversitar iesean. „Suntem la cea mai veche institutie de invatamant ieseana si participam la deschiderea anului scolar. Institutia noastra este garantia succesului in educatie prin rezultatele meritorii obtinute de elevii nostri pe care tin sa-i felicit. Le multumim dascalilor, elevilor si parintilor si ne dorim sa obtinem in continuare rezultate pe masura traditiei”, a declarat Cristina Valcu, directorul de la National. Un alt punct important a fost si taierea panglicii la cel mai important corp de cladire, proaspat reabilitat si refacut, la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi. „Este o zi speciala pentru noi in care are loc inaugurarea proaspatului corp de cladire renovat. Ne straduim sa asiguram un invatamant de calitate si in cele mai bune conditii. Reabilitarea face parte dintr-un proiect al Bancii Mondiale si cu o cofinantare de 1,6 milioane lei alocate de Primaria Iasi. Celelalte corpuri fac parte din programul de realizare a campusurilor scolare unde, cu trecerea crizei, speram sa finalizam si restul cladirilor”, a declarat Anda Tanase, directorul Colegiului Asachi.

Boicotul n-a functionat

Sindicalistii afirma ca este dezamagitor daca unele cadre didactice nu au ales sa protesteze fata de dispretul pe care-l abordeaza demnitarii atunci cand vine vorba de proiectele legislative referitoare la Educatie. „Noi le-am solicitat colegilor sa-i boicoteze pe politicieni. Daca au fost acceptati demnitari la deschidere, atunci mai devreme sau mai tarziu sa nu ne intrebe profesorii cand ne ducem sa facem cereri la acestia cu privire la drepturile noastre si politicienii ne trateaza in dispret”, a declarat Gheorghe Isvoranu, liderului Federatiei Spiru Haret. Astazi, incepand cu ora 15.30, sindicalistii din invatamantul preuniversitar iesean participa, la Bucuresti, la pichetarea Palatului Parlamentului in semn de protest fata de initiativa Guvernului de a-i trimite zece zile in concediu fara plata si fata de reducerile salariale anuntate.

Comentarii
  • Primarul Nechita nu avea ce cauta la National. Din cauza lui Colegiul National e o ruina, pentru ca a blocat banii pentru continuarea reparatiilor, deoarace nu a cistigat licitatie cine voia el (cine cotiza la partid). Sa se duca la tara, daca tot are grija scolilor de la tara in detrimentul celor din Iasi.

  • Sa va fie rusine!!! Altii se lupta ptr. voi si voi dati mana cu dusmanul pe sub masa.Si mai aveti rusinea sa spuneti ca sunteti o institutie veche in Iasi.Luati exemplu de la Colegiul M.Eminescu…nu a fost loc de politicieni , ieri

Adauga un comentariu