National

Primar, ARESTAT la domiciliu pentru abuz in serviciu si santaj

Publicat: 12 mart. 2015
1
Tribunalul Mures a dispus inlocuirea masurii controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu in cazul primarului din Gheorgheni, Mezei Janos, acuzat de DNA de abuz in serviciu si santaj. Potrivit unui comunicat al Tribunalului Mures transmis joi, decizia instantei poate fi contestata in termen de 48 de ore de la comunicare.
„S-a admis in parte cererea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – DNA – Serviciul Teritorial Targu Mures si s-a dispus inlocuirea masurii controlului judiciar cu masura arestului la domiciliu fata de inculpatul Mezei Janos pe o durata de 30 de zile, incepand cu 11 martie, pana la 9 aprilie inclusiv. Incheierea poate fi atacata cu contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare”, se arata in documentul citat.
La sfarsitul lunii ianuarie, Mezei Janos a fost prezentat Tribunalului Mures cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, insa instanta a decis ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar pentru abuz in serviciu si santaj. Primarul este acuzat de abuz in serviciu si santaj dupa ce ar fi vandut un teren amplasat pe malul Lacului Rosu si care apartinea SC Monturist SRL, o firma la care municipalitatea este actionar cu 48%.
Adauga un comentariu