National

Primar RETINUT de DNA: Niciun edil nu a mai fost incatusat pentru asa ceva

Publicat: 15 sept. 2016
1

Primarul Ilie Lungu, din Salcea, a fost retinut pentru 24 de ore. El a fost scos din sediul DNA Suceava cu catuse la maini, si a fost trimis in arestul IPJ Suceava, anunta monitorulsv.ro. Tot acolo si tot pentru 24 de ore au fost trimisi profesorul de matematica Mihai Gaza, de la Scoala Gimnaziala Plopeni, care este si consilier local, precum si Elena Pintilie, profesoara de romana pensionara. Ordonanta de retinere pentru 24 de ore a fost emisa si fata de Mariana Rata, femeie de serviciu la Scoala Gimnaziala Plopeni.

Ilie Lungu, primarul orasului Salcea, a fost adus la audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Suceava. Asta dupa ce locuinta din Prelipca a edilului a fost perchezitionata in cursul acestei dimineti, iar politistii au ridicat mai multe documente.

Din cate se pare, Ilie Lungu este banuit de comiterea infractiunilor de cumparare de influenta, dare de mita si constituire de grup infractional organizat. Tot astazi au mai avut loc alte doua perchezitii, iar la DNA urmau sa fie aduse alte doua persoane implicate in acest dosar. Cel mai probabil este vorba de profesori care au scris tezele de la matematica si romana de la evaluarea nationala ale fiului primarului, pe care o alta persoana le-a inlocuit.

Ancheta DNA Suceava a demarat dupa ce s-a constatat ca ambele teze de la evaluarea nationala ale fiului primarului, Ioan Stefan Lungu, au fost inlocuite.

Cu note mici in perioada de gimnaziu, fiul lui Ilie Lungu a atras atentia dupa ce la proba de limba romana a bifat calificativul maxim, iar la matematica a obtinut 8,25, note ce l-au trimis in fruntea clasamentului absolventilor scolii din Prelipca.

Interesant este ca media cu care fiul primarului din Salcea a terminat cei 4 ani de gimnaziu a fost 7,96, cu mult mai mica decat media de la evaluarea nationala.

Media sa de admitere in liceu a fost 8,83, punctaj ce i-a permis sa intre la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, sectia Stiinte Sociale, prima lui optiune in ceea ce priveste admiterea la liceu.

Culmea coincidentei, la centrul de examinare de la scoala din Salcea, acolo unde fiul lui Ilie Lungu a sustinut examenul, exista camere de supraveghere, dar, surpriza, imaginile nu au fost inregistrate. „Reprezentantii firmei care se ocupa de calculatoare ne-au spus ca a fost vorba despre o defectiune tehnica cauzata, cel mai probabil, de o cadere de tensiune”, au explicat persoanele din conducerea Scolii Gimnaziale Salcea.

Intre timp, notele la evaluarea nationala ale lui Ioan Stefan Lungu au fost anulate, iar el a primit nota 1 pentru ambele teze, fiind totusi admis la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava.

Adauga un comentariu