Eveniment-Social

Primaria a cerut pamant in Bucium

Publicat: 31 aug. 2012
1

Primaria Iasi a incercat sa puna mana pe o suprafata de peste 6 hectare de teren in zona Bucium. Municipalitatea a facut o solicitare la Comisia Judeteana de Fond Funciar (CJFF) pentru restituirea suprafetei de 6,31 hectare teren in Bucium, insa membrii comisiei au amanat dosarul solicitand date suplimentare de la autoritatea locala. Membrii Comisiei Judetene au respins initial proiectul sustinand ca nu sunt indeplinite prevederile articolului 27, al. 2 din legea 18/1991, legea fondului funciar, prin care se arata ca „in toate cazurile in care reconstituirea dreptului de proprietate se face pe vechile amplasamente, cu ocazia masuratorilor comisia ia act de recunoasterea reciproca a limitelor proprietatii de catre vecini si le consemneaza in documentele constatatoare”. Ulterior, cei din CJFF au cerut Consiliului Local lamuriri suplimentare si au amanat luarea unei deciziii.

„Terenul din Bucium era situat pe fosta comuna Bucium, care intre timp a intrat in administrativul orasului Iasi. In cadrul sedintei Comisiei Judetene de Fond Funciar s-a decis amanarea pentru a se solicita date suplimentare”, a spus Felix Guzga, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean.

Dosarul inaintat de Consiliul Local Iasi nu a fost singurul analizat de Comisia Judeteana de Fond Funciar. Membrii acesteia au mai analizat solicitarile unor persoane fizice de restituire a dreptului de proprietate pe raza municipiului Iasi. Toate aceste solicitari au fost insa respinse, fie ca respectivii nu indeplineau calitatea de mostenitor, fie ca nu aveau toate actele depuse la dosar.

Adauga un comentariu