Eveniment-Social

Primaria a instalat zece cismele in oras

Publicat: 14 iul. 2011
1

Primaria Iasi a instalat in zece locuri din oras mai multe cismele pentru ca iesenii sa isi domoleasca setea in aceste zile caniculare. Municipalitatea a montat doua astfel de cismele in Parcul Copou, si cate una in rondul din Targu Cucu, in parcul de la Teatrul National, pe Esplanada Oancea, in parcul vizavi de Sala Polivalenta, in zona Podu Ros, in fata la Cinema Victoria, la Gara Mare, pe aleea Cimitirului Evreiesc, precum si in fata Universitatii Al. I. Cuza. Primaria a dus si 3.000 de recipiente de jumatate de litru de apa minerala in toate cele sase centre de cartier din oras, pentru ca iesenii care trec prin zona sa poata primi si o sticla de apa. „A fost elaborat planul local pentru situatii de urgenta privind actiuni pe perioada de de cod galben, respectiv portocaliu pentru canicula, in sensul ca s-au achizitionat cantitati de apa potabila care va fi distribuita in centrele de cartier pentru inceput. Vom distribui recipientele in toate cele sase centre. Sunt si persoane care vor asigura permanenta in toate centrele de cartier, pentru ca iesenii sa poata primi si sprijin”, a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al primariei iesene.
Anul acesta, iesenii nu vor mai avea parte de corturi pentru a se adaposti de caldura. „Avem un protocol incheiat cu toate supermarketurile pentru a asigura locuri unde oamenii se pot adaposti de canicula. Corturile nu mai sunt potrivite, pentru ca exista un ordin al Ministerului Sanatatii ce prevede montarea unor instalatii de climatizare, ori in corturi nici nu functioneaza instalatii de acest tip”, a adaugat Mihai Chirica.

Comentarii
  • Domnule primar, domni din primarie care dispuneti astfel de actiuni, aveti in vedere ca in parcul de la Posta din Podu Ros unde stau zilnic zeci de pensionari si mame cu copii, sa nu mai vorbim de sutele de oameni care trec prin acel spatiu aglomerat nu MAI are acea cismea care a fost pana anul trecut si cand „cineva” a demontat-o . I fata fostei cismea troneaza acum un mare chiosc, astfel ca nici pentru amintirea cismelei nu mai au parte iesenii deoarece este „mascata” de acest f.f.f. necesar chiosc care nu se putea pune cu doi metri mai la stanga sau deloc fiindca am ajuns sa nu mai putem trece pe trotuare de aceste chioscuri, fie de ziare fie de sucuri. Acum pe canicula verii ACEA FOSTA CISMEA AR FI binevenita PENTRU IESENII CARE AU NEVOIE SI CARE PLATESC IMPOZITE. Speram, cei care trecem prin acea zona, sa ne bucuram de atentia domnului PRIMAR.

Adauga un comentariu