Actualitate

Primaria a organizat o licitatie la care au participat firme specializate in „stirpirea” ciinilor vagabonzi.

Publicat: 20 mai 1999

•Firma care a cistigat este DGV Company si se va ocupa cu stringerea cateilor si transportarea lor la Baza Tomesti unde urmeaza a fi sacrificati.

Am cerut parerea unor cetateni despre aceasta initiativa a Primariei:
Mihaela Popa (24 ani), studenta. „Am pareri pro si contra. Impotriva acestei initiative as fi deoarece in general imi plac ciinii. Totusi sint foarte multi maidanezi. Eu stau la camin si noaptea se aduna o haita de ciini care fac destul de urit. Sint colegi de-ai mei care au fost muscati”.
Catel (profesia: vagabond), batrin. „Eu sint un ciine pasnic care nu deranjez pe nimeni. Tot ce-mi doresc este sa primesc putina mincare si sa nu ma hartuiasca nimeni caci sint cam bolnav. Singurul om din Iasi pe care l-as musca este Simirad, pentru ca a avut o astfel de idee”.
Liliala Gherca (28 ani), invatator. „Nu sint de acord sa-i omoare. Ar trebui sa fie protejati acesti ciini. Mi-s dragi cateii si cred ca nimeni nu are dreptul sa-i ucida”.
Costel Andrei Netca (47 ani), tehnician. „E simplu sa omori un animal, mai greu e sa-i dai o bucata de piine. Ar trebui amenajat un loc pntru ciini in afara orasului. Numai primarului putea sa-i coaca mintea asa ceva!”
Mihaela Ungureanu (18 ani), eleva. „Nu sint de acord sa-i omoare. Ar trebui crescuti undeva si castrati. Cred ca au dreptul la viata”.
Gheorghe Dusciuc (57 ani), pensionar. „Nu este o initiativa buna. Ciinele este un animal uneori mai destept decit omul si daca este ocrotit poate aduce unele foloase pentru paza omului. Ciinii vagabonzi ar trebui strinsi in custi si tarcuri special amenajate”.
Mircea Cojocaru (48), vinzator. „Maidanezii trebuie luati si facuti haine de blana. La mine la bloc sint haite de ciini. Mi-e si frica seara sa ma duc acasa”.
A consemnat Oana BUGEAGloading...

Adauga un comentariu