Eveniment-Social

Primaria baga 5 miliarde vechi in 10 automate de bilete

Publicat: 26 aug. 2011
1

Pe 12 septembrie, municipalitatea ieseana organizeaza o licitatie pentru achizitionarea a 10 automate de vanzare bilete pentru transportul public. Achizitia face parte din proiectul european Archimedes. Costurile sunt estimate la nivelul sumei de 487.500 de lei fara TVA. „Lucrarile de instalare si montaj cad in sarcina furnizorului si vor fi realizate cu asistenta tehnica a personalului RATP Iasi. Toate certificatele de urbanism si autorizatiile de amplasare a automatelor in statiile de autobuze, tramvaie, precum si certificatele necesare alimentarii cu electricitate a automatelor cad in sarcina RATP Iasi”, se arata in caietul de sarcini.

Obiectivele proiectului Archimedes consta in promovarea si introducerea unor masuri pentru un transport urban modern. Iasul face parte dintr-un consortiu alaturi de Aalborg (Danemarca), Brighton (Marea Britanie), San Sebastian (Spania), Monza (Italia), Usti nad Labem (Cehia). Bugetul total al proiectului pentru Iasi este de aproximativ 4,7 milioane de euro, din care in jur de 55 la suta reprezinta finantarea nerambursabila acordata de Comisia Europeana. Proiectul prevede ca pe coridorul Civitas, adica pe traseul Rond Agronomie – Campus Tudor Vladimirescu, sa fie dezvoltat sistemul de semaforizare a intersectiilor pe traseele de transport calatori, asa-numitul green-light. Mai mult, a fost amenajat un traseu de 15 km cu piste pentru biciclisti pe coridorul Civitas. In ceea ce priveste persoanele cu dizabilitati, 10 microbuze au fost dotate cu rampe pentru acestea, iar 40 de statii imbarcare – debarcare au fost modernizate.

Comentarii
  • Foarte buna ideea! Ajuta mult catalatorii fiindca RATP nu mai are tonetele deschise dupa ora 2*. Si chiar daca are, nu ai tonete in toate statiile asa ca nu ai de unde sa-ti cumperi bilet.

  • :)) ..da da da .. si tot ce zboara se mananca.
    le cad rotile la autobuze , iau foc in mers , … is .. nam cuvinte … jaaaalllnnniiiicccceeee … nici la termenul „tigai” nu se incadreaza.
    si ei fac diitai invetitia *exceptand … „fonduri nerambursabile de la ue” **ca daca nu se face proiectu asta , o sa-si ceara inapoi ue ul banii. deci autobuzele is ….fiare vechi , tramvaie ….din secolul „luminii” , tigai si alea …da ..mai merg.partea proasta la tramvaie e ca nu avem linii de tramvai calumea.din baza 3 pana in copou iti intorci stomacul pe dos de nu mai tii evidenta de cate ori cauti punga. in microbuzele „vietii” de la ratp , nici sa ma bati nu ma urc … alea is „autobuz+tramvai” la un loc. suspensii nu , caldura de mori da , aspect interior ….= o oarecare cota de comfort …. = -*** ….
    eh … da las sa se faca „tarabi” cu ticketing automat … ca in rest , avem de toate.
    nu m-ar mira sa vad in ceva timp o stire „senzationala” … ca au disparut banii pt sistemul ticketing 🙂 … si … ca`n romania …orice e posibil…

Adauga un comentariu