National

Primaria Capitalei, amendata pentru discriminearea persoanelor cu dizabilitati

Publicat: 04 mai 2016
1
Colegiului Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii(CNCD) a amendat Primaria Municipiului Bucuresti cu 10.000 de lei, din cauza punctajului acordat persoanelor cu dizabilitati atunci cand a fost intocmita lista de prioritati pentru repartizarea locuintelor sociale.
„Noi am citat de doua ori Primaria, i-am cerut un punct de vedere, insa nu a raspuns absolut deloc, prin urmare nu aveam cum sa nu constatam discriminarea. (…) Exista legea 448 referitoare la persoanele cu dizabilitati care prevede ca aceste categorii de persoane trebuie sa beneficieze in mod prioritar de locuinta sociala. Or, la PMB se acorda patru puncte pentru persoanele cu dizabilitati, in schimb revolutionarii primesc 20 de puncte. Deci, persoanele cu dizabilitati erau in mod evident dezavantajate de acest sistem de punctaj, pentru locuinte sociale”, a precizat  purtatorul de cuvant al Colegiului CNCD, Istvan Haller.
El a mentionat ca aceasta situatie a fost analizata in urma unei autosesizari venite din partea unui membru CNCD. Haller a adaugat insa ca exista deja o cazuistica in domeniu. „Am avut si alte cazuri, referitor la alte primarii, unde am constatat ca punctajul acordat pentru locuinte sociale are un caracter discriminatoriu. Deci nu era primul caz de acest gen”, a precizat purtatorul de cuvant al CNCD.  Hotararea a fost adoptata cu sapte voturi de catre membrii Colegiului, dupa cum reiese dintr-un comunicat transmis de CNCD. Totodata, Colegiul CNCD recomanda revizuirea Hotararii nr. 162/2015 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti in sensul asigurarii echitatii in ceea ce priveste accesul persoanelor din grupuri vulnerabile la locuinte sociale.
Adauga un comentariu