Eveniment-Social

Primaria cere bani de la Guvern pentru Ziua Unirii

Publicat: 10 ian. 2009
1

Oficialii primariei inca pun la punct detaliile organizatorice legate de marcarea a 150 de ani de la Marea Unire, ce se va petrece pe data de 24 ianuarie. Totusi, startul actiunilor dedicate zilei sunt strans legate de venirea presedintelui Traian Basescu.

Din cauza ca nu se stie exact cand va sosi la Iasi, reprezentantii primariei nu stiu cand vor da startul manifestarii. „Nu stim exact cand va sosi presedintele tarii si de aceea nu stim cand incepem nici noi. Presedintele trebuie sa ajunga si la Focsani pana in ora 16.00”, a precizat Cosmin Coman, director Directia Programe si Servicii pentru Comunitate.

Totusi, se stie clar ca in dimineata zilei de 24 ianuarie, mai multi artisti de muzica populara vor avea o serie de prestatii artistice in Piata Unirii. Acestia au semnat un angajament pe un onorariu de aproximativ 10 mii Euro. „Vor veni Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, iar in locul lui Aurel Tamas vor veni Furdui Iancu, Ionut Fulea sau orchestra Crai Nou. Ne-au costat in jur de 10 mii Euro. In ceea ce priveste concertul de dupa-amiaza din Piata Palatului, nu am stabilit nimic concret. Am avut discutii cu Voltaj, Zdob si Zdub sau Stefan Banica Jr.„, a mai spus Coman. In ceea ce priveste bugetul pentru aceasta zi, oficialii primariei considera ca nu sunt de ajuns 200 mii lei. In consecinta, a fost facuta o adresa la Guvern pentru alocarea a inca 200 mii lei. „Pentru acest an am vrut sa organizam un 24 ianuarie cu mai mult fast, dar pentru asta ne-ar mai fi trebuit doua miliarde de lei vechi peste cele doua alocate de la bugetul local. In acest sens, am trimis deja la Guvern o adresa pentru a ne ajuta cu aceasta diferenta. Spre deosebire de anul trecut, cand toate manifestarile zilei de 24 ianuarie ne-au costat 1,7 miliarde de lei, in acest an intentionam ca in loc de 100 de soldati sa ne folosim de 200″, a conchis directorul.

Adauga un comentariu