Economic Local

Primăria Ciortești reabilitează drumurile din comună! Contractul este de aproape 1,2 milioane de euro

Publicat: 26 iun. 2020
Primăria Ciortești reabilitează drumurile din comună cu aproape 1,2 milioane euro, pe o distanță de 3,9 kilometri
Primăria Ciortești reabilitează drumurile din comună

Primăria Ciortești va reabilita drumurile din comună pe o distanță de 3,9 kilometri. Licitația va avea loc la mijlocul lunii viitoare. Autoritatea contractantă a stabilit o prevedere bugetară de aproape 1,2 milioane euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Se vor realiza intervenții la poduri și podețe. La începutul anului, Primăria Ciortești a semnat un contract de 2 milioane de euro pentru înființarea unui sistem de alimentare cu apă

Primăria Ciortești, din județul Iași, reabilitează drumurile din comună. Pe data de 15.07.2020 este programată o licitație pentru modernizarea infrastructurii rutiere, fiind vizată o porțiune de 3,9 kilometri de drumuri. Autoritatea contractantă a stabilit o prevedere bugetară de 5.657.887 lei, fără TVA, aproape 1,2 milioane de euro. Conform contractului, vor fi reabilitate drumul comunal 375 și drumurile sătești 825, 1786.

„Varianta folosită până în prezent, aceea de întreținere și intervenție în punctele critice atunci când circulația vehiculelor nu se poate desfășura din cauza distrugerilor existente, fără o îmbunătățire a condițiilor de circulație prin realizarea unei structuri rutiere care să permită accesul mașinilor de pompieri, a mașinilor de ambulanță, accesul copiilor spre instituțiile de învățământ, cât și accesul locuitorilor către instituțiile de interes public prin îmbunătățirea hidraulicii drumului, prin realizare de șanțuri și podețe, va duce la o distrugere totală a platformei drumului”, se arată în descrierea situației actuale.

Pe lângă drumurile din comună, vor fi reabilitate podurile și podețele, iar paza se va asigura pe toată durata lucrărilor

Primăria Ciortești a comandat și lucrări de hidroizolație la poduri și podețe. Reabilitarea presupune și o șapă hidroizolatoare ce urmează să fie turnată și care trebuie să aibă o garanție de minimum 10 ani. Pe perioada lucrărilor se va asigura și paza șantierului.

„Șantierul și lucrările vor fi iluminate în întregime până la jumătate de oră după răsăritul soarelui sau ori de câte ori vizibilitatea este slabă. Lămpile vor fi amplasate pe baza unui plan aprobat de organele de protecție a muncii și vor fi menținute tot timpul într-o stare de curățenie corespunzătoare. Obiectele vor fi semnalizate cu pancarte care arată denumirea și caracteristicile geometrice și funcționale ale acestora. Antreprenorul este obligat să planteze pancarte de avertizare cu măsuri de prevenire împotriva accidentelor de muncă, la fiecare obiect în parte, în funcție de caracteristicile constructive ale acestuia”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Ciortești a alocat 2 milioane de euro pentru înființarea unui sistem de alimentare cu apă

În cursul acestui an, Primăria Ciortești a semnat un contract pentru înființarea unui sistem de alimentare cu apă. Licitația a fost câștigată de către societatea Casrep SRL, oferta financiară fiind de aproape 2 milioane de euro. Societatea este deținută de Paul Lucian Craus, Ivoneta Craus și Constantin Felea. Anul tecut, cifra de afaceri a firmei a fost de 58,1 milioane lei, profit de 8,9 milioane lei, datorii de 7,7 milioane lei, cu 165 angajați. Conform proiectului, va fi înființată o rețea cu o lungime de 23,7 kilometri. Vor fi amenajate două camere de captare, un puț forat cu o adâncime de 150 metri, rezervor de 55 metri cubi, stații de pompare, 500 cămine de branșamente, 83 de hidranți, stație de clorinare etc. Lungimea conductei de aducțiune este de 6.787 metri liniari.

Adauga un comentariu