Economic Local

Primăria comunei Sinești asfaltează străzile din localitate! Investiția este de 2,5 milioane de euro

Publicat: 28 oct. 2020
Drumurile din comuna Sinești vor fi reabilitate cu fonduri de la bugetul local. În aceste moment, drumurile sătești sunt afectate de ploile din ultimii ani. Primăria va solicita turnarea de mixtură asfaltică
Primăria comunei Sinești asfaltează străzile sătești

Drumurile sătești din comuna Sinești vor fi reabilitate, investiția urmând să fie asigurată din fondurile de la bugetul local. Constructorii trebuie să acopere mai multe tronsoane cu o lungime de peste 11 kilometri. Oferta cu prețul cel mai scăzut va fi declarată câștigătoare

Primăria Sinești din județul Iași reabilitează drumurile din localitate. Pe data de 12.11.2020 este programată licitația pentru realizarea lucrărilor. Prevederea bugetară este de 12.405.063 lei, fără TVA, aproximativ 2,5 milioane de euro. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 2 ani cu finanțare de la bugetul local. Reabilitarea vizează un număr de 20 de drumuri sătești cu o lungime de 11,3 kilometri.

„Ploile din ultima perioadă au colmatat șanțurile existente, ceea ce a făcut ca scurgerea apelor să se facă pe suprafața carosabilă, ducând astfel la apariția de gropi și ravene. În prezent, datorită spălării părții carosabile, nu mai sunt asigurate condițiile normale necesare desfășurării traficului rutier, ceea ce are un efect defavorabil asupra condițiilor de circulație, prin apariția burdușirilor în zone adiacente platformei de drum”, se arată în caietul de sarcini.

Asfaltul trebuie adus de constructori în condiții speciale

În cadrul licitației, comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Ofertanții trebuie să respecte și o serie de condiții privind transportul mixturii asfaltice.

„Transportul mixturii asfaltice se va efectua cu autocamioane cu bene metalice protejate pentru eliminarea pierderilor de temperatură, curățate de orice corp străin și uscate înainte de încărcare. La distanțe mai mari de 20 de kilometri sau cu durata de peste 30 de minute, indiferent de anotimp, precum și vreme rece, autobasculantele trebuie acoperite cu prelate speciale, imediat după încărcare. Volumul mijloacelor de transport va fi determinat de productivitatea instalației de preparare a mixturii asfaltice, de cerințele beneficiarului și de posibilitățile de punere în operă, evitându-se eventuale perioade de așteptare ce ar determina scăderea temperaturii mixturii asfaltice”, se arată în documentația procedurii.

La Iași se pregătește modernizarea mai multor străzi din cartiere

Mai multe străzi din cartierele Iașului vor fi reabilitate de către Primăria Iași. În primă fază, a fost declanșată licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare. Procedura are o prevedere bugetară de 385.000 lei, fără TVA, aproape 80.000 de euro. La licitație au fost depuse nu mai puțin de 12 oferte din partea societăților: TQM Management SRL, Nordic Vision SRL, Geo Myke SRL, Trust AVB SRL, Capital Vision SRL, Proiect-Construct Regiunea Transilvania SRL, Vio-Top SRL, Conproiect AKY SRL, Crepuscul Project SRL, SPC Elite Consulting SRL, Artehnis SRL, Drum Pod Invest SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară.

„Obiectivul specific al investiției îl reprezintă modernizarea rețelei de străzi din cartierele din municipiul Iași pentru a îmbunătăți condițiile de siguranță și confort în trafic. În plus, starea de degradare a străzilor, condițiile minime de siguranță a circulației, elementele constructive prezintă o stare avansată de degradare în corelare cu durata de exploatare a acestora”, se arată în descrierea situației actuale.

Adauga un comentariu