Eveniment-Social

Primăria Comunei Țuțora anunță lansarea proiectului ”Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona transfrontalieră”

Publicat: 17 sept. 2021
Primăria Comunei Țuțora anunță lansarea proiectului cu titlul ”Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona transfrontalieră” (”Improvement and development of road infrastructure from cross-border area” – IMDRO); Cod EMS/ENI: 1HARD/3.1/47

Primăria Comunei Țuțora anunță lansarea proiectului cu titlul ”Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona transfrontalieră” (”Improvement and development of road infrastructure from cross-border area” – IMDRO); Cod EMS/ENI: 1HARD/3.1/47.
Partenerii proiectului: Comuna Țuțora (România) și Consiliul Raional Nisporeni (Republica Moldova). Mai multe detalii pot fi consultate AICI!

Perioada de derulare a proiectului este de maxim 24 de luni începând cu data semnării contractului de finanțare, respectiv 20.05.2021.

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea relațiilor economice și instituționale în regiunea Iași-Nisporeni prin îmbunătățirea infrastructurii de transport în zona de frontieră, pentru a facilita accesibilitatea și tranzitul de persoane și mărfuri la punctele de trecere a frontierei Sculeni și Albița.

Rezultatele proiectului:
– 8 km de drum reabilitat: în România – segmentele de drum care conectează satele Țuțora, Oprișeni și Chiperești cu DJ 249; în R. Moldova – segmentele de drum care conectează Mănăstirea Vărzărești de localitățile învecinate;
– Plan Comun de Acțiuni România – Republica Moldova în vederea îmbunătățirii infrastructurii transfrontaliere;
– Rețea transfrontalieră de stakeholders și specialiști în dezvoltare regională;
– Sistem de iluminat stradal fotovoltaic instalat pe secțiunile de drum reabilitate.
Valoarea totală a contractului este de 2,407,776.66 EUR, din care 1,948,303.58 EUR reprezintă cofinanțarea Uniunii Europene.

Adauga un comentariu