News Flash:

Primaria elimina din Iasi concurenta in domeniul salubritatii

27 Octombrie 2007
865 Vizualizari | 0 Comentarii
• Primaria vrea sa concesioneze serviciul de salubritate direct catre SC Salubris SA, fapt care exclude aparitia concurentei in domeniu
Primaria municipiului Iasi vrea sa concesioneze serviciul de salubrizare catre SC Salubris SA. In acest sens, pe site-ul primariei a fost postat deja un proiect de hotarare. "Este vorba de concesionarea prin atribuire directa a gestiunii serviciului de salubrizare in municipiul Iasi catre SC Salubris SA. Primaria se afla intr-o faza avansata de derulare a proiectului privind managementul integrat al deseurilor, proiect ce implica amenajarea unui depozit ecologic si implementarea unui sistem de colectare selectiva la sursa. Proiectul prevede dotari in utilaje specifice necesare asigurarii unui bun management al deseurilor solide, dotari ce nu pot fi exploatate direct de catre primarie, ci doar prin intermediul operatorului propriu", a declarat Andrei Trofor, purtatorul de cuvant al Primariei municipiului Iasi. Acesta a adaugat ca durata contractului va fi de cinci ani, cu drept de prelungire prin acordul ambelor parti, care vor incheia un act aditional cu cel putin sase luni inainte de incetarea lui. Contractul prevede si o serie de indicatori de performanta destul de duri pentru SC Salubris SA. Serviciul de salubrizare cuprinde precolectarea, colectarea si transportul deseurilor municipale, inclusiv ale deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, depozitarea controlata a deseurilor municipale, maturatul, spalatul, stropirea si intretinerea cailor publice, curatarea si transportul zapezii de pe caile publice si mentinerea in functiune a acestora pe timp de polei sau de inghet. Pentru aceste lucrari, SC Salubris SA incaseaza de la primarie fonduri de cel putin 100 miliarde lei (10 milioane RON) in fiecare an. De asemenea, firma de salubritate trebuie sa se ocupe si de colectarea, transportul, depozitarea si valorificarea deseurilor voluminoase provenite de la populatie, institutii publice si agenti economici, neasimilabile celor menajere, colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public si predarea acestora unitatilor de ecarisaj, colectarea, transportul si depozitarea deseurilor rezultate din activitati de constructii si demolari, precum si dezinsectia, dezinfectia si deratizarea, functie de capacitatea operatorului. Preluarea intregului judet Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a consilierilor se refera la aprobarea asocierii intre municipiul Iasi si alte localitati in vederea infiintarii "Asociatiei de dezvoltare intercomunitara pentru serviciul de salubrizare". "Numai aceste asociatii de dezvoltare vor putea obtine fonduri europene pe proiectele de mediu. Pana si Pascaniul a inteles acest lucru si a acceptat sa intre, pentru ca altfel ar pierde bani. Pana acum au mai acceptat Tutora, Holboca, Ciurea si Tomestiul", a declarat ieri primarul Gheorghe Nichita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014623 (s)