News Flash:

Primaria face ravagii la asociatiile de proprietari

1 Martie 2010
6692 Vizualizari | 14 Comentarii
Ciprian Chirita director Directia Corp Control al primarului
• Inspectorii primariei continua vanatoarea administratorilor sau presedintilor asociatiilor de proprietari • Au fost gasite nereguli in intocmirea listelor de plata • Nu au scapat nici agentii economici • Au fost aplicate amenzi in valoare de 32.900 lei

Inspectorii primariei au efectuat si saptamana trecuta controale la asociatiile de proprietari, acolo unde au fost sesizate probleme in ceea ce priveste administrarea acestora. Astfel, la Asociatia de proprietari Bl. Y1, b.dul Independentei nr. 18, administratorul a fost amendat cu doua mii lei pentru faptul ca nu a întocmit listele de plata aferente lunilor noiembrie si decembrie 2009. Presedintele aceleiasi asociatii a fost amendat cu o mie lei pentru ca a fost de acord cu listele de plata intocmite gresit. Mai mult, s-a constatat faptul ca pentru persoana care se ocupa de curatenia pe spatiile comune ale asociatiei nu a fost încheiat contract individual de munca. Si la Asociatia de proprietari Bl. 654, sc. C, str. Frumoasa nr. 3 3 au fost observate nereguli. Presedintele asociatiei a fost amendat cu 500 lei pentru ca nu a organizat adunarea generala a proprietarilor în anul 2009, iar pentru administratorul asociatiei nu a fost încheiat contract individual de munca. Si administratorul a fost amendat cu suma de 500 lei pentru ca a intocmit gresit lista de plata. Tot in perioada 22 - 26 februarie, inspectorii Directiei Corp Control al primarului au efectuat controale in randul agentilor economici. In aceste conditii, au fost aplicate sase amenzi în valoare de trei mii lei pentru lipsa autorizatiei taxi în original, doua amenzi în valoare de doua mii lei pentru lipsa certificatului de atestare profesionala, o amenda de o mie lei pentru lipsa asigurarii pentru pasageri si bagaje, cinci amenzi în valoare de 500 lei pentru comercializarea martisoarelor fara aviz si 17 amenzi în valoare de 9.400 lei pentru lipsa autorizatiilor de functionare. Inspectorii au mai aplicat o amenda de 500 lei pentru expunerea de marfuri spre vanzare în afara spatiilor comerciale, patru amenzi în valoare de sase mii lei pentru stationarea autovehiculelor de transport marfa sau persoane pe domeniul public, doua amenzi în valoare de patru mii lei pentru lipsa contractului de folosinta modul, o amenda de o mie lei pentru expunerea de afise în locuri nepermise si trei amenzi în valoare de sase mii lei pentru nerefacerea domeniului public in urma unor lucrari executate de ApaVital SA. "In aceasta perioada au fost trimise si o serie de somatii. S-au dat opt somatii pentru ridicarea unor autovehicule avariate stationate pe domeniul public, 24 somatii pentru refacerea domeniului public afectat de lucrari de interventie la retelele de utilitati realizate de ApaVital, CET sau E.ON Moldova. Au fost localizate si 19 autoturisme abandonate, urmand a fi identificati proprietarii si somati pentru ridicarea vehiculelor", a declarat Ciprian Chirita, director Directia Corp Control al primarului.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

inspectorii primariei inspectorii directiei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (14)

gigi  | #97900
Poate acesti inspectori fac un control si la Asociatia de proprietari din Podu Iloaiei unde domneste bunul plac al presedintelui si al acolitilor sai!
fane trotil  | #97902
Ii amendeaza...si atat! iar ei isi scot banii imediat, dar sa vad si eu ca este vreunul din administratori sa dea cu subsemnatul pe la politie sau sa dea banii inapoi..pentru prejudiciile aduse..nai sa vezi! Mare vrajeala..pun banii din amenzi tot din banii oamenilor.... sa vad ca nu le mai da dreptul sa adminsitreze ceva?
Ionut  | #97918
Sa verifice si asociatia de proprietari din Oancea,presedinte Vochita.Cred ca si acolo vor avea surprize
maria  | #97927
Poate totusi ajunge careva si la Asociatia PT 10 E, Dacia, bl. DA...
fane  | #97954
sa se faca controale si la termoservice PT NICOLINA 1, sefii de scara care nu isi platesc utilitatile , ei sunt scutitii de la plata intretinerii, la bl 847 sc A nic. 1 a facut atelier mecanic auto din uscator dar la intretinere nu se trece ca sef de scara si pe deasupra minte cins spune ca el nu locuieste acolo.ne-am atutat de zgomotul din uscator transformat in atelier auto.La multi locatarii de pe scara le este frica ca suntem amenintati, cu politia, nu stiu ce pile are la sectorist, a fost securist pe vremuri acest sef de scara pe nume Puscasu, care de fapt nu a fost ales s-a ales singur, profita de noi ca in acest bloc e de garsoniere si lumea pleaca , vine.
DAN  | #97957
Inspectorii Directiei Corp Control al primarului obs ca isi fac datoria ...bine ca mai aveam si ceva in primarie care isi face datoria ...am obs ca si prin cartiere au disparut mariile garaje (COTETE)....FELICITARI!!!SPOR!!!!
Adrian  | #97976
Dan lucrezi la primarie?...nu e nimic de laudat la primarie...acolo lucreaza ori numai incompetenti,ori au interese,dar numai ale lor....Eu daca as face control la o asociatie de proprietari as verifica mult mai multe in comparatie cu ce au amendat ei.
Problema cea mai crunta este tocmai existenta acestor asociatii de proprietari care ne fac numai rau;daca toate utilitatile ar fi contorizate,este vorba de apa rece,apa calda,caldura gaz,ca la curentul electric,telefoane si tv,nu ar mai fi nevoie de presedinte de asociatie,care este ales de un "grup de guralivi",de cele mai multe ori fiind niste persoane dubioase,de administratori,care sint mina dreapta a "inspectorilor din primarie" si cenzori fara o minima pregatire.Situatia este mult mai grva decit va inchipuiti,s-a ajuns la amenintari din partea acestor"conducatori de asociatii",incit nimeni sa nu aiba curajul sa le ceara socoteala..
iulian  | #98001
https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=9029c01083&view=att&th=1270062944685e83&attid=0.1&disp=inline&realattid=0.1&zw;
tyna  | #98006
Sa se verifice si administratorii din Dacia str.Vitejilor , nr.11,bl.sd7, aici o sa aveti surprize la acest sef de scara,cum face el numaratoarea la numarul de persoane din scara ,apropo cine stie cate persoane poate fi scutit seful de scara ca aici domneste legea de la sine putere.
Uliuliu&Elena;  | #98009
da la asociatia de proprietari Mitropolit Varlaam Nr 21 administrata de inaap presedinte Moga srl cand va veni cineva in control
Cateva nereguli
1.Sa platit o lucrare de izolare a tevilor de caldura 13000 mii lei noi si nu sa facut lucrarea
2. O sedinta cu locatarii nu a mai avut loc de cel putin un an si ceva
3. Nu se ia nici o masura impotriva celor cu sume foarte mari la utilitati
4. nu putem sa intrebam pe nimeni despre functionarea asociatiei
VA RUGAM RESPECTUOS SA VERIFICATI CELE RELATATE
Sorin  | #98022
Atit in Legea 230/2007,Legea asociatiilor de proprietari,cit si in Hotarirea 1588/2007,Norma metodologica de aplicare a Legii 230/2007,nu mai este prevazuta in Asociatia de proprietari functia de SEF DE SCARA.Aceasta functie vine de pe vremea comunista si este pastrata de administratori pentru a le usura lor munca contra unor scutiri de la plata cheltuielilor de intretinere,este ilegala si functia si scutirile care se fac,acestea sint abuzuri ale sefilor de asociatii si ale administratorilor.Cautati pe internet si veti afla mai multe pareri despre seful de scara.Acolo unde aveti sefi de scara anuntatii ca functioneaza ilegal si daca primesc scutiri de la plata cheltuielilor,intii faceti sesizare la primarie,iar daca nu se rezolva actionati in judecata pe cei care le acorda aceste scutiri.SUCCES!
misu  | #101435
cui trebuie sa ne adresam pentru a se face un control si la asociatia de proprietari din Podu Iloaiei.Va rog daca se poate sa sesizati dumneavoastra pe cineva.
oltea  | #122380
as dori sa aflu unde il gasesc pe dl. Bucur Dumitru -presedinte GAPL Iasi sau un nr. de telefon. Multumesc!
milies mihai  | #143251
poate vine cineva sa verifice si pe d-l administrator care se ocupa de administrarea bl G3de pe pe vasile lupu pe luna decembrie curentul pe casa scarii si lift 172 ron la 4 persoane.FACEM O MEDIE SI VOM VEDEA CA AJNGE LA SUMA DE 70-80MILIOANEpe luna decembrie
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1443 (s) | 22 queries | Mysql time :0.016320 (s)