Eveniment-Social

Primaria ia masuri impotriva caniculei. Puncte de sprijin pentru populatie, in tot orasul

Publicat: 22 iun. 2016

Municipalitatea ieseana a trecut la luarea unor masuri pentru diminuarea efectelor provocate de temperaturile extrem de ridicate. Astfel, sefii primariei iesene au dispus identificarea si evidentierea persoanelor cu dizabilitati, boli cronice, posibilitati materiale si financiare reduse, iar societatile si regiile furnizoare de utilitati publice vor trebui sa doteze punctele de încasare a facturilor cu echipamente de climatizare si dozatoare de apa.

Cei din primariei au aratat ca operatorul ApaVital va trebui sa verifice buna functionare a celor zece cismele din oras si sa asigure distributia apei potabile catre zonele din municipiu care nu sunt racordate la sistemul centralizat de distributie a apei potabile si a caror surse de alimentare cu apa potabil au scazut. Totodata, fântânile arteziene vor fi puse în functiune inclusiv pe timpul noptii, pâna la ora 24:00, iar Servicii Publice Municipale Iasi SA va asigura buna functionare a cismelelor existente în cimitire.

„Autoritatea de Sanatate Publica va asigura cadrele medicale la punctele de prim ajutor organizate în oras, iar Primaria va asigura dotarea si stocul de apa minerala necesare acestor puncte, precum si distribuirea de apa minerala catre populatie în centrele de cartier. Directia de Asistenta Comunitara va solicita sprijinul organizatiilor neguvernamentale, în vederea supravegherii active a persoanelor cu dizabilitati, bolnavi cronici, batrâni, precum si persoane cu venituri reduse, si va suplimenta fondurile alocate pentru posibilele situatii de deces cauzate de canicula, în vederea înhumarii persoanelor care fac parte din categoria de populatie fara resurse financiare si materiale”, au mentionat cei din Primaria Iasi.loading...

Adauga un comentariu