Eveniment-Social

Primaria Iasi a anexat, precum Hitler, si cartierul Tomesti

Publicat: 04 mart. 2011
1

@ In mod abuziv, Consiliul Local Iasi a inceput anul trecut sa dea denumiri de strazi in cartierul Tomesti, care tine de comuna cu acelasi nume @ Mai mult decat atat, Directia Locala de Evidenta a Persoanelor, subordonata primariei iesene, a inceput sa le faca cetatenilor din Tomesti buletine in care se specifica faptul ca au domiciliul in municipiul Iasi @ „Cartierul Tomesti se afla in domeniul public al comunei Tomesti. Ceea ce face primarul Gheorghe Nichita este un abuz incredibil. Cand vor sa-si schimbe buletinul, cetatenii sunt plimbati aiurea pe drumuri. Vom iesi in strada cu toti locuitorii comunei Tomesti. Vom bloca drumurile”, a declarat Stefan Timofte, primarul comunei Tomesti

O stare de revolta mocneste in comuna Tomesti. De ceva vreme, de locuitorii cartierului de blocuri din Tomesti isi bate joc sistematic Primaria municipiului Iasi. Oamenii din cartierul Tomesti sunt purtati, pur si simplu, aiurea pe drumuri, sunt trimisi pe la birouri dintr-o parte intr-alta, ca de la Anna la Caiafa, atunci cand vor sa-si schimbe buletinul sau au nevoie de o adeverinta de domiciliu. Asta deoarece, de vreo cativa ani, in special de cand pe functia de primar a ajuns Gheorghe Nichita, Primaria Iasi s-a trezit asa, din senin, fara nici un fel de dovada, ca are in administrare cartierul de blocuri. Prin intermediul Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor, primaria ieseana s-a apucat, in special de anul trecut, sa faca si buletine de identitate cetatenilor din Tomesti, inscriind pe documentele respective faptul ca acestia ar avea domiciliul in municipiul Iasi. Si pentru a vedea pana unde poate merge batjocura si umilinta, mai trebuie precizat ca s-a ajuns in unele cazuri care tin de domeniul absurdului. Sunt situatii in care sotul, pe buletin, are trecut domiciliul in municipiul Iasi, iar sotia in comuna Tomesti, desi locuiesc de ani de zile in acelasi apartament. Locuitorii din Tomesti cred ca, astfel, primarul Gheorghe Nichita se razbuna, deoarece in urma cu cativa ani ei s-au revoltat si nu au fost de acord ca noua groapa de gunoi sa fie amplasata la intrarea in comuna. „Eu cred ca nu este vorba decat de razbunare. Toate institutiile statului trateaza cartierul de blocuri ca facand parte din comuna, numai primarul Nichita nu vrea sa tina cont de acest lucru. S-a apucat Consiliul Local Iasi sa dea denumiri de strazi la noi in comuna. Nu stiu daca ati mai auzit asa ceva. Adica Primaria Tomesti a investit de 10 ani in modernizarea infrastructurii din cartier, in strazi, scoli, spatii verzi, noi platim si curateania sau serviciul de salubritate si, dintr-odata, se trezeste primarul Gheorghe Nichita ca aceasta zona face parte din municipiul Iasi. Pai, daca acest cartier face parte din Iasi, atunci de ce nu s-au alocat fonduri de la bugetul local al municipiului pentru finalizarea lucrarilor la gradinita, asfaltarea strazilor etc.?”, a spus Stefan Timofte, primarul comunei Tomesti.

Iasul nu are argumente legale

De fapt, dupa cum a spus si primarul Stefan Timofte, tot ceea face municipalitatea ieseana este doar un pretext pentru a-i umili pe cetatenii din Tomesti. Primaria Iasi invoca Legea nr. 2 din anul 1968 privind organizarea administrativa a Republicii Socialiste Romania. Acest act normativ nu stabileste exact granitele dintre localitatile Romaniei si, prin urmare, nici limitele teritoriale care separa comuna Tomesti de municipiul Iasi. In schimb, conform HG 48/2007, cartierul de blocuri este in domeniul public al comunei Tomesti.
Un sondaj de opinie efectuat recent a aratat ca 99 la suta din cele 8.000 persoane care locuiesc in blocurile din cartierul Tomesti doresc sa li se treaca pe buletine ca au domiciliul in comuna. De aceea, semnalul de alarma pe care il trage primarul comunei Tomesti, potrivit caruia cetatenii din cartier sunt gata sa se revolte impotriva deciziilor primarului municipiului Iasi care ii afecteaza in mod negativ, este demn de luat in seama de autoritati. „Cartierul Tomesti se afla in domeniul public al comunei Tomesti. Ceea ce face primarul Gheorghe Nichita este un abuz incredibil. Cand vor sa-si schimbe buletinul, cetatenii sunt plimbati aiurea pe drumuri. Vom iesi in strada cu toti locuitorii comunei Tomesti. Vom bloca drumurile”, a adaugat Stefan Timofte.
De altfel, si prefectul Dragomir Tomaseschi a afirmat in mai multe randuri ca dreptatea se afla de partea Primariei Tomesti. „Prefectura judetului Iasi a cerut in instanta anularea deciziei Consiliului Local Iasi prin care se dau denumiri de strazi in cartierul Tomesti ca si cum ar apartine de municipiul Iasi”, a afirmat prefectul Dragomir Tomaseschi.

Comentarii
 • locuiesc in dacia si srada pe care stau eu arata ca dupa razboi.de ce nu se repara??cum adica,nichita vrea sa investeasca si la tara?sai lase pe cei din tomesti sa-si vada de problemele lor si sa se ocupe si de cartierele marginase ale iasului nu numai de strazile din centru orasului

 • baiat destept primarul din tomesti.ia fugarit cu gunoaiele si au venit la tutora.este o mizerie infernala in zona.iar milioanele de pasari ne afecteaza recolta.a scazut recolta sub 50 la suta in zona,iar investitorii nu mai vor sa vina sa lucreze pamantul.golanul de primar de la tutora si-a luata spaga si a acceptat gunoaiele la noi.

 • nichita e un mare dobitoc. lasa-ne mai bolovanule, si repara-ti strazile din iasi, vezi dacia, cicoarei si pot continua la nesfarsit. dupa ce ca nu a bagat iasul nici un ban in zona de blocuri, acum vor sa colecteze banii din impozite.

 • Lasa-ma si cu asta de la Tomesti. Probabil singura lui problema e ca terenurile de pe langa fostul Comtom pe care si le-a insusit prin mijloace extrem de dubioase cu alt borfas Relu Fenechiu nu or sa mai fie in Tomesti la mana „administratiei” sale… Eu cred ca Tomestiul nici nu pierde nici nu castiga nimic… Si asa acolo la Tomesti nu s-a pus nici macar o bordura.
  Veselul si simpaticul primar din imagine (care spune totul) a distrus vechea scoala aflata la capatul autobuzului 29 (cea mai veche cladire din sat) si apoi ca prin miracol a devenit proprietar al intregului pamant pe care se afla scoala precum si imprejurimi…

 • in urma unui sondaj facut de primaria comunei tomesti, circa 99,9% vor sa ramana la tomesti……asa ca, domnule nechita,, lasa-ne…lasa-ne…..vezi-ti de orasul tau ca si asa e vai de capul lui…nu-ti mai trebuie si cartierul TOMESTI

 • Uitati-va la ora cand sunt postate afisele pro Stefan Timofte :))) mare hotz la toate articolele lui apar cateva comenturi in 30 de min o ora care l ridica in slavi ce pot sa zic spor la deturnarea fondurilor primariei Dn-le Timofte impreuna cu Fenechiu si pretenu’ Antonel…SC 3D DRUMURI SI LESPEZI ,sc IASMINA, SC KIJIRO SAU CUM PLM. SE MAI CHEAMA TOATE FIRMELE VOASTRE DE HOTI

 • eu am avut o urgenta si a trebuit sa_mi schimb buletinul urgent.nu am putut astepta ca lucrurile sa se clarifice asa cum ne-au spus cei la primaria tomesti si asa cum au procedat multi dintre locuitorii din cartierul tomesti.deci eu am buletin de iasi si sotul si copiii buletin de tomesti.vreau sa-mi schimb inapoi buletinul pe tomesti.intrebarea mea este,cine imi plateste banii cheltuiti fara rost si timpul pierdut pe drumuri.oare nichita nu se gandeste la lucrurile astea?

 • Cati bani a primit *********** de la Timofte pentru a scrie acest articol? Pana nu demult il spurca in mai toate editiile pe acest primar…dar de cand a inceput sa dea banu…numai vorbe bune despre el…sau poate ma insel eu!!??

 • PENTRU CIP SI AURICA AURARUL.Asa suntem noi romanii de a ne baga peste tot si peste toate.ne pricepem la toate si stim de toate.in primul rand pe terenul de la intersectie,acolo unde a fost acea scoala care se darama si care nu mai putea avea nici o destinatie se va construi o casa de cultura si un amfiteatru pentru tomesteni care merita acest lucru.de unde acesta minciuna ca ar fi terenul primarului..??sau sunt interese pentru a discredita si de a distrage atentia.terenurile de langa com-tom sunt pe tomesti fara nici un litigiu.si aici se minte si se dezinformeaza.nici primarul si nici fenechiu nu are nici o proprietate.referitor la litigiul cu mun iasi pe o portiune din cartier,va pot spune ca cetatenii isi doresc tomesti si nu iasi.nui poate influenta timofte in nici un fel.cu privire la borduri puse,va pot spune ca ce sa facut in tomesti,noi stim fff bine.sau asfaltat stazi,sau facut parcuri,parcari,iluminat public,reparat csoala,se construieste gradinita etc.Aaaaa,da.am uitat de paza.da suntem comuna cu cel mai mic grad de infractionalitate din judet dupa statisticile facute de politia judetului.in 2004 inainte de a fi timofte primar era dezastru.da cu cine ati vrea sa se faca paza??cu adascalitei,cu catea cu cine???omul asta a pus treburile la punct si nu mai mancati ca va pute gura.NOI VREM TOMESTI SI NU VA INTERESEAZA PE VOI DE CE..

 • Imi place ca betivanul de ****** dupa ce a luat o dusca a inceput sa pupe dosul lui Timofte care pana nu de mult putea al dracu de tare,dar acum miroase a iasomie,ce nu-i place lui Timofte este faptul ca in cazul in care pierde cartierul,pierde si primaria,pentru ca cetatenii onorabili din comuna nu-l mai voteaza in veci si pururi,pentru ca nu a facut nimic bun pedntru ei,in cartier este usor de manipulat omenirea si de aici si intereul major,nu ca iar pasa lui Timofte de oameni ci de faptul ca daca pierde vor iesi la iveala toate golanii le facute impreuna cu Antonel si cu firmele sale,si poatr se lasa si cu putin DNA,cine stie.

 • kiar sunt cretini care cred ca asta este o problema atat de simpla si e vreun interes al primarului? eu locuiesc in tomesti de 4 ani si ma simt foarte bine.nu ma intereseaza sa apartin de iasi.din iasi am venit aici.pe primar lam vazut de cateva ori venind pe la scoala unde se construieste gradinita.este un tip cam dur si sever.

 • gigi stai la locul tau,pentru ca noi iesenii avem probleme iar tu bati campii si te ocupi de nimicuri.lasai pe oameni sasi rezolve problemele.daca ei vor sa fir tarani,care e problema ta?

 • cu ce ma ajuta pe mine daca voi apartine de iasi?cu nimic.voi participa la datoriile facute de dl nichita si atat.sa stau zile in sir la rand pt vreo hartie si sa ne ignore asa cum o face cu toti iesenii

 • sa suga **** nechita la toti tomesteni bagamias **** in gura lui de dobitoc ….sper sa formeze primarul nostru o echipa in care sa stranga mai multi tomesteni cat mai multi ca sa iesim in strada ………huooooo nechita iesi afr javra ordinara

 • primarul Nechita si cei mari din subordinea lui sunt turnatori si mari corupti (de la **.*** euro in sus).
  architectura, firme, scoli, etc etc…

Adauga un comentariu