Titlurile zilei

Primăria Iași a cerut evacuarea unei familii de țigani din centru! Au terorizat profesorii, arhitecții și medicii din zonă

Publicat: 18 aug. 2020
Primăria Iași a cerut evacuarea unei familii de țigani din centrul Iașului, după ce au fost amendați în mai multe rânduri
Primăria Iași a cerut evacuarea unei familii de țigani din centrul orașului

Primăria Iași a cerut evacuarea unei familii de țigani din centrul orașului. Judecătoria Iași va analiza dosarul de evacuare. Alin Corodeanu se află în conflict deschis cu vecinii de mai mulți ani. Bărbatul consideră că este nevinovat și că va veni cu dovezi în instanță

Primăria Iași a cerut evacuarea unei familii de țigani din centrul orașului. Este vorba despre familia lui Alin Corodeanu, care ocupă imobilul pus la dispoziție de municipalitatea ieșeană pe strada Cloșca, nr.28. De mai mulți ani, vecinii nu mai au liniște. Aceștia au fost terorizați la propriu de către copiii lui Alin Corodeanu. Profitând că nu au vârsta majoratului, au intrat în curțile vecinilor, i-au înjurat sau scuipat. Reprezentanții Primăriei au stabilit că nu vor mai prelungi contractul de închiriere după ce au solicitat informații de la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Iași. S-a constatat că pe numele Corodeanu existau zeci de plângeri și acuzații, plus amenzi. Acum, dosarul de evacuare va fi analizat de magistrații de la Judecătoria Iași. În scurt timp, va fi stabilit și primul termen de judecată.

Primăria Iași a cerut evacuarea unei familii de țigani din centrul orașului, care nu s-a liniștit pe timp de pandemie

Contactați de reporterii BZI, locuitorii din zonă au povestit că membrii familiei Corodeanu nu s-au liniștit în această perioadă.

„Mi se pare o măsură bună luată de Primărie. Vreau să spun că, în ultimele 4 săptămâni, nu am putut să dorm 3 nopți legate. Sparg mașinile, fac o mulțime de nenorociri. Au spart și o casă, au furat aragazul și lenjeria. Nu se poate așa aceva. Milița mai vine, dar ei spun că în afară de dat amendă nu au ce face. Să-l amendeze, atât pot să facă”, a precizat Mihai Silian, proprietar pe strada Cloșca, nr.28.

Alin Corodeanu este cunoscut de agenții de poliție din cadrul secției a III-a. A primit zeci de amenzi în ultimii ani pentru nerespectarea ordinii și liniștii publice. Municipalitatea a condiționat alocarea spațiului locativ de plata amenzilor. Între timp, aceste datorii au fost eșalonate, dar Corodeanu în continuare face scandal. Contractul familiei Corodeanu semnat cu municipalitatea a expirat. Familia Corodeanu este formată din șase membri. Locuința a fost repartizată în baza unui certificat de handicap. În acest caz, legea scutește titularul de la plata chiriei.

Alin Corodeanu spune că are dovezi care pot anula acțiunea introdusă de Primăria Iași

Reporterii BZI au stat de vorbă cu Alin Corodeanu. Chiriașul Primăriei a precizat că se bazează pe decizia judecătorilor.

„Am dovezi care vor arăta altceva. Vecinii mă tot reclamă că e gălăgie. Au sunat la Poliție pentru că fata mea a scăpat un fluturaș peste gard, în curtea vecinului. Copiii mei sunt educați. Scandalul e de la vecinii de mai sus, care se și droghează. Eu am serviciu și soția la fel, am plătit din datorii. Vom vedea ce se întâmplă, eu stau de 9 ani aici. Am fost în audiență și mi s-a spus să fac o cerere pentru altă casă, dar nu am primit un răspuns. Eu am ca avocat pe doamna Claudia Tun. Mă apără fără bani. Mi-a botezat și doi copii”, a declarat Alin Corodeanu.

La nivelul Primăriei Iași s-a luat o decizie importantă pentru chiriașii care ocupă locuințele muncipalității

În primavara anului 2017, Primăria condusă de Mihai Chirica a demarat campania de demolare a clădirilor aflate în administrare și care prezintă risc seismic ridicat. Startul a fost dat cu o clădire celebră de pe strada Păcurari, nr. 85, unde mai multe familii de țigani au provocat deranj în zonă, timp de mai multe decenii. Clădirea a fost rasă din temelii, iar chiriașii au fost mutați în clădirile din Tomești, Decebal, Canta și Tabacului. Mai mult, zona a fost prezentată ca una de risc, din cauza activității infracționale. Pe data de 21 martie 2017, procurorii de la DIICOT au realizat percheziții și rețineri în imobilul din Păcurari. Motivul: trafic de droguri de mare risc. Totodată, primarul a anunțat înăsprirea condițiilor de închiriere. Orice abatere privind distrugerea patrimoniului ar urma să atragă rezilierea imediată a înțelegerii. La fel și pentru persoanele care sunt implicate în trafic de persoane, de droguri, comit acte de violență sau deranjează ordinea publică.

Comentarii
  • Mai nu fiti rasisti da ei nu sunt oameni ? Nu au si eu suflet nu au ganduri emotii simturi mirosuri ? De ce subteti asa rai cu tiganii ??? Ce v au facut nu toti sunt lafel , eu stiu oamenii strazii foarte primitori am stat cu ei in centru odata , orice om e binevenit la mine str pacurari 179 bl b1 et 9 apartament 60 ma cheama Raducu va ajut ca dau bani apa mancate haine tot

  • Si cativa de pe cuza voda tot asa fac scandaluri , cumetrii in casa ! Doar romanii platesc rate la banca , ei stau in centru cu 200 lei chirie !

  • Dar de familia de romi de pe Agatha Barsescu de langa Primaria lui Chirica de ce nu scrieti?
    Sau de casele de pe Cuza Voda spre Golia, 5 ani cu Mihai Chirica si zero renovari pe Cuza Voda dar Chirica vrea un oras modern

  • So cocares mo. Ciorile astea borate, daca le dai vreo doi pumni in gura, da batuti eventual cu o bordura sa rupi ficatii in ei (nu instig pe nimeni la nimic) stiti cum le tace gura ? Ohoho. Astia sunt tare in gura, in rest, sunt fraierii pamantului. Ciorile nu au fost niciodata smechere, doar au profitat de fraieri. Vedeti asa numitii de romani, interlopi. Ei merg numai in haita, dar singurei mama ce si-o mai fura. Legat de cazul, sau speta de fatza, sincer, n-au acte sa plece, sa fie dati afara, au acte, n-au decat sa stea in casele alea. Adica legea sa fie si la romani aplicata, cat si la ciori. Nu sunt rasist si nici nu o sa fiu vreodata, dar daca te supara o cioara da-i una peste ochi si sa vezi ce repede le tace pliscul. Lor le place scandalul si stiu ca pe romani cu asta-i terorizeaza si ii inchide, dar daca stii sa te descurci cu ei, sanatate si virtute. Cat despre Chirica, primarie, acte, verificari … apa chioara pentru prosti.
    Niciodata nu a vrut Chirica sa-si bata capul cu ei, pentru ca stie ca i-ar fi afectat imaginea la primarie in fata, ca ciorile astea nu se lasau si veneau buluc peste el, chiar cu mama politiei locale al domnului primar, Chirica.

  • O data la 4 ani Chirica evacueaza o familie de tzigani pentru campania electorala. Jenant mai Chizdica, esti penibil rau de tot. Ce sa caute ciorile in centrul Iasului, au cumva proprietati acolo? Ceausescu nu a lasat pe nimeni pe strada, si astia au avut locuinta candva. Daca au chefuit banii nu-i treba cetateanului cinstit sa-i suporte si pe langa ei si o panarama de primar ca tine.

Adauga un comentariu