Local

Primăria Iași a distribuit banii donați de membrii Consiliului Local. Lista spitalelor din Iași care au primit materiale în lupta cu pandemia COVID-19

Publicat: 31 iul. 2020
Primăria Iași a distribuit aproape 150 mii lei din banii donați de cei din Consiliul Local către spitalele din Iași în lupta cu pandemia COVID-19
Primăria Iași a distribuit banii donați de Consiliul Local către spitalele din Iași în lupta cu pandemia COVID-19

Primăria Iași a distribuit în această perioadă banii donați de Consiliul Local printr-un fond deschis acum câteva săptămâni. Primarul Mihai Chirica a făcut publică lista spitalelor din Iași care au primit materiale în lupta cu pandemia COVID-19. Cea mai mare parte a consilierilor locali și-au donat indemnizațiile de ședință în fondul respectiv. În ședința de Consiliul Local au fost discutate și alte proiecte de hotărâre

Primăria Iași a distribuit fondurile donate de membrii din Consiliul Local în Fondul „Solidaritatea” pentru combaterea pandemiei COVID-19. Primarul Mihai Chirica a făcut publică în ședința de Consiliu lista spitalelor din Iași care au primit materiale în lupta cu pandemia. O bună parte a consilierilor locali și-au donat indemnizațiile de ședință în fondul respectiv. Pe lângă aceștia, au mai donat diverse sume și unele persoane fizice sau societăți. În ședința de Consiliul Local de ieri, 30 iulie 2020, au fost discutate și alte proiecte de hotărâre.

Fonduri de la Consiliul Local pentru spitalele din Iași. Iată cum s-au alocat banii

Primăria Iași a decis alocarea a aproape 150 mii lei din suma strânsă din Consiliul Local. În lista spitalelor din Iași apar majoritatea unităților medicale din oraș în lupta cu pandemia COVID-19.

„Până la această dată, în fondul Solidaritatea s-au încasat 148.245 lei. Aceste sume provin din donații ale unor persoane fizice sau juridice, inclusiv ale unor consilieri locali, printre care și eu. Din fondul respectiv s-au cumpărat măști chirurgicale de 32.844 lei, alte 250 bucăți de măști FFP3 de 25.287 lei, 1.000 de viziere simple și 1.000 de viziere cu fețe interschimbabile, toate de 45.220 lei. Aceste materiale au fost distribuite către Spitalul «Parhon», Spitalul de Boli Infecțioase, cel de Neurochirurgie, dar și către Pneumo. Echipamentele au ajuns și la Spitalul Clinic de Recuperare, la Spitalul «Sf. Spiridon», Direcția de Fond Locativ, CTP și DAS Iași”, a susținut primarul Mihai Chirica.

Fondul „Solidaritatea”, destinat pentru deschiderea anului școlar din municipiul Iași

Pandemia COVID-19 a făcut ca Primăria Iași să aloce fonduri și pentru activități sociale în municipiu. Primarul Mihai Chirica a precizat că restul banilor vor fi cheltuiți în toamnă pentru alte activități.

„Mai avem de cheltuit aproximativ 37.000 lei pe care îi vom utiliza pe măsura evoluției pandemiei. Jumătate se vor duce către spitale, jumătate către asistența socială. La organizarea evenimentelor cu elevii ne-am implicat cu materiale sanitare. Vom face asta și la organizarea alegerilor sau la deschiderea noului an școlar”, a mai menționat edilul Mihai Chirica.

Noi proiecte în plen la Consiliul Local. Iașul va avea o nouă sală de sport

În cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri, 30 iulie 2020, aleșii locali au avizat un proiect de 259 milioane lei (54 milioane euro), pentru o sală polivalentă de 10.000 locuri. Noul imobil va mai avea și spații de parcare, accese și spații cu specific comercial și alte funcțiuni. Potrivit proiectului, noua sală polivalentă va avea o formă inspirată de coroana Reginei Maria, căreia îi va purta și numele. Sala Polivalentă „Regina Maria” va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalității aflat în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgență și a viitorului Stadion Municipal.

Adauga un comentariu